לכולנו יש את זה. קופת גמל, חיסכון לפנסיה, קרן השתלמות או כל שם אחר שעולה בדעתכם עבור הדבר הפשוט שמהווה את החיסכון הכספי אליו הופרשו כספים מהזמן שבו היינו ילדים על ידי הורים או דודים ועד לזמן שבו אנו נפרוש לחיים של פנסיונרים שעבדו כל ימי חייהם ואת ההפרשות של בית העסק בו עבדנו יחד עם החלק שאנו הפרשנו מן המשכורות הללו היו אמורים להצטבר לכדי כמות די נאה של כסף.
מסתבר שלאורך הדרך הפתלתלה שבין הכסף שהפריש ההורים לבין העבודה הלפני אחרונה בה הועסקנו לא מעט כסף הלך לאיבוד ונפל בין הנקיקים העמוקים של חוסר המידע וחוסר הידיעה שלנו. כספים אבודים קוראים להם וכעת הגיע הזמן שהבעלים החוקיים של כל אלה יקומו לדרוש את כל אותם מיליארדים שיכולים לעשות את ההבדל העצום בין פרישה לחיי זקנה מכובדים לבין כאלה שרואים רק בשעת החדשות.
נכנסים אל אתר משרד האוצר
אחרי הפרסום הנלהב של משרד האוצר לקוחות רבים מצאו את עצמם נכנסים את האתר במטרה למצוא הון אבוד, ואכן לא מעט אשר יש ברשותם את הידע הטכנולוגי נגשו אל המחשב, התחברו את האתר של משרד האוצר, מילאו את הפרטים הנדרשים לזיהוי מאובטח וקיבלו את המידע שאולי שינה את חייהם ואת עתידם הכלכלי ואולי רק הכניס אותם אל מערבולת של מידע שעדיין לא אומר להם דבר בשל חוסר הידע המשווע של אנשים רבים לגבי אפיקי החיסכון לפנסיה שקיימים אצלם וחוסר האפשרות לנווט בתוך בליל שלם של מידע, שמרגיש הרבה יותר מסובך ממה שאדם ממוצע צריך להבין ולדעת.
עד כמה באמת יעיל החיפוש באתר משרד האוצר?
נכון, ישנה האפשרות של איתור פרטים לגבי קופות וביטוחים עבור הפנסיה אשר מתנהלים על השם שלנו/קרוב משפחה אנו מנסים לאתר במערכת ועולים לנגד עינינו בצורה מהירה לאחר ההקלדה של כמה פרמטרים אישיים באתר של משרד הפנים, אולם כל הפרטים שעולים הינם מאוד כוללניים ולא מציינים בצורה שבאמת מסייעת להבין איזה סוג של חיסכון מתנהל באיזו חברה, ומותיר פעם נוספת את הלקוח הפשוט לחפש אחר מידע אצל החברות שאת הפרטים שלהן השאיר הניווט הזה, ותו לא.
לאחר כל זאת, לא נותר דבר מלבד לחשוב האם כל אותם כספים אבודים דינם להישאר כאלה שיהיו בידיים של חברות גדולות, שכמו תמיד ממשיכות לשלוט על עתידם השברירי של אנשים קטנים. עד אז כנראה שלכולנו תידרש עזרה נוספת בפענוח של צופן מסובך זה.
מטרתי בכתיבת המאמרים היא לספק ביקורת צרכנית נוקבת הנוגעת לתפעול של שירותים ומוצרים ישראליים שונים.