300 ג' כבדי עוף נקיים
5 בצלים פרוסים דק
1 וחצי כוס יין מרסלה
2 שני שום
1 כף גדושה סוכר
2 כפות שמן
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף חמאה (או מרגרינה)
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
הוראות הכנה
לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן בחום גבוה עד להזהבה.
להוסיף את כף הסוכר, להמשיך לטגן עד קבלת גוון קרמלי של הבצלים.
לצקת מעל את היין+ החומץ ולהביא לרתיחה.
להנמיך הלהבה עד למינימום האפשרי ולבשל על סף רתיחה למשך כשעה.
להוסיף מלח ופלפל גרוס גס.
לחמם מחבת נוספת עם החמאה+ שמן זית
לטגן את הכבדים למשך זמן קצר
(ניתן לעטוף את הכבדים לפני הטיגון בחזה אווז מעושן)
להניח בצלחת עגולה את ריבת הבצל החמה ומעליה את הכבדים המטוגנים
ב ת א ב ו ן
5 בצלים פרוסים דק
1 וחצי כוס יין מרסלה
2 שני שום
1 כף גדושה סוכר
2 כפות שמן
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף חמאה (או מרגרינה)
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
הוראות הכנה
לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן בחום גבוה עד להזהבה.
להוסיף את כף הסוכר, להמשיך לטגן עד קבלת גוון קרמלי של הבצלים.
לצקת מעל את היין+ החומץ ולהביא לרתיחה.
להנמיך הלהבה עד למינימום האפשרי ולבשל על סף רתיחה למשך כשעה.
להוסיף מלח ופלפל גרוס גס.
לחמם מחבת נוספת עם החמאה+ שמן זית
לטגן את הכבדים למשך זמן קצר
(ניתן לעטוף את הכבדים לפני הטיגון בחזה אווז מעושן)
להניח בצלחת עגולה את ריבת הבצל החמה ומעליה את הכבדים המטוגנים
ב ת א ב ו ן
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il