האינטרנט של הדברים מתייחס למכשירים או לאובייקטים שמחוברים לאינטרנט, כמו שעון חכם, גאדג'טים לבישים וכדומה. מכשירים אלו מסוגלים לאסוף ולהעביר מידע דרך האינטרנט. תחום זה תופס תאוצה בשנים האחרונות בין היתר בגלל קלות ונוחות השימוש מחד והיתרונות הגלומים במכשירים הללו המתחברים לאינטרנט ועוזרים לנו בהרבה מאד תחומים.
דוגמאות של מכשירים: תרמוסטטים, מקררים, מכוניות, שעונים, חיבור המטבח לאינטרנט ועוד. לאחרונה אף התבשרנו על מוצר ישראלי - מערכת השקיה שתתחבר לאינטרנט ותשאב את נתוני מזג האוויר הצפויים על מנת לדעת האם להפעיל את ההשקיה או לא. דבר שיוביל לחסכון עצום במים למשתמש הביתי בעל מערכת השקייה.
החיבור של עצמים לרשת מאפשר שני דברים מרכזיים: הראשון הוא שליטה מרחוק והשני הפיכת הבית/העסק/המכונית ליצור דיגיטלי חכם. המכשירים יחושו את סביבתם וידווחו על כך לרשת.
הטכנולוגיה הזו יכולה לסייע באופן משמעותי בתחומים רבים כגון בריאות, הצלת חיים, אספקה, לוגיסטיקה, תשתיות ועוד.
כמובן שיש לקחת בחשבון גם את נושא אבטחת המידע, על מנת שלא יהיה פרוץ וכר נפלא להאקרים למיניהם, שכן כבר עכשיו התגלו בחלק מהחפצים בעיות אבטחת מידע שונות המאפשרות לפורצים לגנוב פרטי התחברות או מידע חיוני אחר.
גם בדוח הוריזון המתפרסם אחת לשנה וממפה בכל שנה את הטכנולוגיות החדישות ביותר לתחום ההוראה, למידה וניהול ידע בהשכלה, מדורגות על פי פרק הזמן בו סביר להניח יוטמעו וייכנסו לשימוש, במוסדות ההשכלה הגבוהה, הופיע האינטרנט של הדברים כתחום בעל אופק אימוץ תוך ארבע עד חמש שנים כבר בשנת 2012.
התפתחותם של היישומים והטכנולוגיות של האינטרנט של הדברים צובר תאוצה בארץ בעולם. האינטרנט של הדברים פה כדי להישאר ולעשות מהפכה אמיתית בכל תחומי החיים כיד הדמיון הטובה.
ליאורה מרום הדרכת מחשבים עם ליאורה - ההדרכה שעושה את ההבדל עוזרת לאנשים להתגבר על הפחד ממחשבים ומטכנולוגיה. מדריכה מתחילים ומתקדמים בסבלנות רבה ובקצב שלכם. לקבלת טיפים וטריקים לשימוש במחשב