כדורי בשר על אפונה סינית ורוטב עגבניות
חומרים:
21 ק"ג בשר טחון
2 י"ח בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
300 גרם אפונה סינית
5 י"ח עגבניות בשלות חתוכות גס
6 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
21 כוס שמן זית
21 כוס יין לבן
21 כפית בהרט
אופן הכנה
תחילה מערבבים את הבשר טחון עם הבצל והפטרוזיליה מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ומעט בהרט ומערבבים היטב .
יוצרים כדורים קטנים ומכניסים למקרר להתייצבות של טעמים ומרקם .
מחממים במחבת רחבה שמן זית ומכניסים את שיני השום מערבבים מעט ומוסיפים את האפונה הסינית מקפיצים במשך דקה נוספת ומוסיפים את העגבניות מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה ומערבבים היטב .
יוצקים פנימה חצי כוס מים ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ומסדרים את כדורי הבשר במחבת מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 30-40 דקות ובמקרה הצורך מוסיפים מעט מים .
להגשה - בצלחת מעט עמוקה מסדרים את תבשיל האפונה והעגבניות ומעל מניחים את כדורי הבשר מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים .
חומרים:
21 ק"ג בשר טחון
2 י"ח בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
300 גרם אפונה סינית
5 י"ח עגבניות בשלות חתוכות גס
6 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
21 כוס שמן זית
21 כוס יין לבן
21 כפית בהרט
אופן הכנה
תחילה מערבבים את הבשר טחון עם הבצל והפטרוזיליה מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ומעט בהרט ומערבבים היטב .
יוצרים כדורים קטנים ומכניסים למקרר להתייצבות של טעמים ומרקם .
מחממים במחבת רחבה שמן זית ומכניסים את שיני השום מערבבים מעט ומוסיפים את האפונה הסינית מקפיצים במשך דקה נוספת ומוסיפים את העגבניות מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה ומערבבים היטב .
יוצקים פנימה חצי כוס מים ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ומסדרים את כדורי הבשר במחבת מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ 30-40 דקות ובמקרה הצורך מוסיפים מעט מים .
להגשה - בצלחת מעט עמוקה מסדרים את תבשיל האפונה והעגבניות ומעל מניחים את כדורי הבשר מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.