בצק
200 ג' חמאה
180 ג' סוכר (מעט פחות מכוס)
5 חלמונים
125 ג' שקדים טחונים לא קלויים
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת
כפית תמצית וניל
קורט מלח
מלית
צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים
½ כוס יין אדום מתוק או מרסלה
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
מעט קינמון
הכנת הבצק
לרכך במיקסר את החמאה + סוכר + קליפת לימון וחלמונים. את הקמח + אבקת אפיה + שקדים להוסיף בסוף עם כף עץ לערבב בעדינות. להכניס למקרר למשך כשעתיים.
הבצק יוצא רך.
המלית
לסנן את הדובדבנים מהמיץ. להניח את הדובדבנים בצד.
להרתיח בסיר את מיץ הדובדבנים+היין+הקורנפלור+סוכר+קינמון ולבשל תוך כדי בחישה על אש קטנה 3-4 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. לכבות ולהוריד מהאש.
לשטח ¾ מכמות הבצק ולרפד תבנית עגולה כולל השוליים.
לסדר הדובדבנים מעל הבצק ומעליהם לשפוך את הרוטב.
מ - ¼ הבצק שנותר לעשות רשת (שתי וערב) ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
200 ג' חמאה
180 ג' סוכר (מעט פחות מכוס)
5 חלמונים
125 ג' שקדים טחונים לא קלויים
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגורדת
כפית תמצית וניל
קורט מלח
מלית
צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים
½ כוס יין אדום מתוק או מרסלה
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
מעט קינמון
הכנת הבצק
לרכך במיקסר את החמאה + סוכר + קליפת לימון וחלמונים. את הקמח + אבקת אפיה + שקדים להוסיף בסוף עם כף עץ לערבב בעדינות. להכניס למקרר למשך כשעתיים.
הבצק יוצא רך.
המלית
לסנן את הדובדבנים מהמיץ. להניח את הדובדבנים בצד.
להרתיח בסיר את מיץ הדובדבנים+היין+הקורנפלור+סוכר+קינמון ולבשל תוך כדי בחישה על אש קטנה 3-4 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. לכבות ולהוריד מהאש.
לשטח ¾ מכמות הבצק ולרפד תבנית עגולה כולל השוליים.
לסדר הדובדבנים מעל הבצק ומעליהם לשפוך את הרוטב.
מ - ¼ הבצק שנותר לעשות רשת (שתי וערב) ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il