הדברת פשפש המיטה
פשפש המיטה הוא חרק קטן מאוד שיכול להגיע מקסימום לאורך של ס"מ 1 והוא עם מבנה גוף שטוח שמאפשר לו להכנס לתוך מזרנים ומכאן בא השם שלו.
פשפש מיטה לא הוכח כמעביר מחלות לבני האדם אבל הוא מטריד על ידי עקיצה וגירוד.
הפשפש מתקיים על ידי מציצת הדם של בני האדם ולכן רצוי להדביר אותו.
בדרך כלל יש חשד להמצאות פשפש המיטה אחרי תלונות של כמה עקיצות תוך כדי שינה בעיקר באזור הבטן והעקיצות ממש מסודרות בטור אחת ליד השנייה.
הדברת פשפש המיטה חייבת להיות הדברה משולבת וחייבת להתקיים עד חיסול סופי של המטרד, אחרת הפשפשים מתפזרים והבעיה עלולה מאוד לגדול, להתפזר ולהחמיר.
מרגע שחושדים בבעיה כדאי לקרוא למדביר ובינתיים:
-
לא להוציא חפצים מהחדר לחדרים אחרים כדי לא לפזר את הבעיה.
-
כל מה שאפשר לשים במייבש כביסה כמו בגדים נקיים, שמיכות, מצעים, וילונות ועוד כדאי לשים בטמפרטורה של 70 מעלות לפחות. אין צורך לכבס וכביסה בטמפרטורה רגילה לא תעזור. אחרי הטיפול במייבש יש לסגור את החפצים בשקיות אטומות עד לגמר הטיפול כדי שהבעיה לא תחזור.
המדביר יגיע ויזהה את הבעיה. תעשה בדיקה של כל החדרים בבית וכל מקום אפשרי שהפשפש יכול להיות בו.
בתחילת העבודה המדביר יעבור עם שואב אבק חזק בכל מקום אפשרי כדי להקטין את הבעיה. השואב יכול לשאוב את הפשפשים אבל לא את הביצים שהוטלו כי הן נדבקות חזק. השאיבה תקטין את הבעיה.
המדביר יעשה הדברה משולבת שתכלול הדברה בעזרת קיטור יבש ללא מים כמעט כדי לא לגרום נזק הקיטור יהיה חייב להיות בטמפרטורה של מעל 70 מעלות כדי להמית את הפשפשים והבייצים בצורה אפקטיבית.
תבוצע לפי הצורך הדברה באוויר חם בצורה שלא תפגע בחפצים שונים בבית.
תבוצע הדברה בקור על ידי הכנסת חפצים קטנים שלא נפגעים מקור למקפיא.
יש לוודא הפרדה בין חפצים שהודברו לכאלה שלא הודברו כדי לבודד את הבעיה.
בנוסף לזה תבוצע הדברה בעזרת חומרים כימיים שונים שמאושרים להדברה כדי לעזור בפתרון הבעיה.
כדי לבצע הדברת פשפש מיטה בצורה יעילה המדביר צריך לחזור לביקור אחרי 10 ימים מביצוע ההדברה ולוודא שהבעיה לא חזרה. אם חזרה יש לטפל בהתאם ועם חומרים כימיים שונים מהפעם הראשונה כדי לוודא שלא מתפתחת עמידות.
בעת הזמנת ההדברה יש לוודא שחברת ההדברה שולחת מדביר שיש לו היתר הדברה של המשרד להגנת הסביבה. כך תדעו שההדברה בטוחה ויעילה.