תביעה לתשלום כתובה אינה נפוצה מאוד בקרב זוגות המתגרשים בישראל, רוב הסכמי הגירושין כוללים סעיף בו האישה מתחייבת לוותר על זכותה להגשת תביעת כתובה ומימוש ההתחייבות שנתן לה החתן במעמד החתימה על הכתובה. כאן תוכלו למצוא מידע ראשוני על משמעות הכתובה, הגשת תביעת כתובה במהלך גירושין והדרך להגשת תביעת כתובה לבית הדין הרבני וגם לקבל את התשלום.
מהו סכום הכתובה שלי?
הרבה מאוד חתנים מגזימים בסכום הכתובה, הם מתחייבים לשלם סכומים גבוהים מאוד מתוך ההתרגשות של הרגע ומתוך אמונה כי לא יידרשו בעתיד במימוש הכתובה. במקרים בהם מחויבות הנישואין מופרת והאישה אכן עומדת על זכותה לפדות את כתובתה, אותם גברים עומדים בפני בעיה. חשוב להבין כי הכתובה היא שטר אותו מתחייב החתן לפרוע בהתאם לתנאים הכתובים בו, כתובה היא הסכם מחייב על פי הדין העברי. על הכתובה חותמים שני עדים ויש להתייחס אליה ברצינות רבה.
הגשת תביעת כתובה
התביעות נידונות בבית הדין הרבני בלבד, על מנת לממש את הכתובה ולהגיש את התביעה על בני הזוג להיות בתוך הליך של גירושין. על האישה להגיש יחד עם תביעת כתובה לבית הדין הרבני גם תביעת גירושין וגט.
יש לי שטר כתובה בסכום של מיליון שקלים – האם אקבל את מלוא הסכום?
בתי הדין הרבניים מכירים בנטייה של החתנים להפריז בסכומי הכתובה ולהתחייב לסכומים בהם אין להם כל אפשרות לשאת. בהתאם לכך, בית הדין הרבני קובע במקרים רבים סכום כתובה סביר יותר, בית הדין מפחית את סכום הכתובה לסכום ראלי וסביר.
מתי הבעל אינו חייב בתשלום דמי הכתובה?
הדין היהודי קובע מספר מצבים בהם הבעל אינו מחויב בתשלום דמי הכתובה, אישה לא תוכל להגיש תביעת כתובה כאשר היא זו שעזבה את הבית המשותף והיא זו שיזמה את הגשת הגט ואת פירוק הבית המשותף. נציין כי במקרים בהם הבעל מירר את חיי האישה או גילה כלפיה אלימות נבחנים בעין אחרת. האישה תוגדר כאישה מורדת ממנה נשללת זכות הכתובה רק כאשר היא עוזבת את הבית המשותף ללא סיבה נראית לעין.
כדאי לדעת, מקרים בהם האישה מסרבת לקיים יחסי אישות עם בעלה ללא סיבה מוצדקת יוגדרו גם כן כמצבים של אישה מורדת. גם אישה אשר בגדה בבעלה או מתרועעת עם גברים זרים מוגדרת כאישה מורדת ומפסידה את כתובתה. אישה המחרפת ומגדפת את הורי בעלה או את בעלה מוגדרת גם כן אישה מורדת.
טוען רבני לליווי תביעות כתובה ושאר דיונים בבית הדין הרבני - אתם לא לבד!