אם אתם מנהלים ארגון או עמותה העוסקת בתחום החינוך, בוודאי יש לכם תחלופת עובדים. כיצד לקלוט בצורה נכונה עובדים למשרות דרושים בחינוך? הנה 5 טיפים מתוקתקים במיוחד בשבילכם. קראו את המאמר בעיון ואתם מוזמנים להפיץ לחברים.
1. מודעת הדרושים - חשוב לכתוב את מלוא הפרטים הרלוונטיים למודעת הדרושים. היו כמה שיותר ממוקדים ככל שתוכלו כדי לתת למועמדים את מירב הפרטים על המשרה - כך תקבלו מועמדים שרלוונטיים יותר למשרה שלכם. לדוגמא- מועמד שקרא במודעה שהמשרה שלכם היא 4 פעמים בשבוע, והוא מחפש משרה של 5 פעמים בשבוע, יכול לחשוב אם לשלוח את הקורות חיים שלו למשרה הזו. אם לא תכתבו את זה הוא לא ידע וישלח - וכך תקבלו מועמד שאינו רלוונטי - אשר יגזול מכם זמן (מעבר על קו"ח, ראיון טלפוני וכדומה)
2. עברו בעיון על קורות החיים - אל תפספסו גם את החלקים של התנדבות, תחביבים, שירות צבאי או לאומי, תנועות נוער. הנתונים הללו יכולים להיות מאוד חשובים במיוחד למשרות בתחום החינוך - לאנשים שצמחו בתחום החינוך הבלתי פורמאלי.
3. צרו קשר - ביצירת הקשר בצורה מהירה עם מועמדים רלוונטיים - תוכלו לתפוס מהר יותר מועמדים איכותיים. אם תמתינו עם יצירת הקשר ותרכזו את זה (טעות נפוצה שעושים הרבה מנהלים) תגלו שחלק מן המועמדים כבר מצאו עבודה וחלק גדול מהעבודה שלכם היה לחינם. לא חבל?
4. אם יש לכם כמה משרות דרושים בחינוך - יכול להיות שאחד המועמדים שתראיינו יתאים למשרה אחרת, אל תשכחו להציע לו. אל תהיו מקובעים על המשרה הספיציפית, נסו לבחון אם יש מה לעשות עם המועמד גם במשרות אחרות, במידה ואתם חושבים שהוא לא מתאים למשרה אחת אבל הוא מועמד שאתם רוצים בארגון שלכם.
5. אופי הארגון - שימו לב גם לכך שהמועמד יתאים לאופי הארגון ולא כך לניסיון התעסוקתי שלו. חשוב שהמועמד יוכל להסתגל לסביבת העבודה, לאנשי הצוות, למיקום וכדומה. מועמד שלא יסתגל או לא יתחבר עם הצוות ככל הנראה לא יחזיק מעמד בארגון שלכם יותר מידי זמן וזה חבל.
שימו לב - קליטה נכונה של עובדים למשרות דרושים בחינוך תיתן לכם עובדים מתאימים יותר, שיחזיקו זמן רב יותר במערכת. אל תשכחו שאתם עושים חפיפה לעובדים, הם מכירים את הצוות שלכם ומשתלבים בו ואתם רוצים שהכל יעבור חלק והארגון שלכם יהיה המוביל בתחומו בזכות הצוות.
בהצלחה!
ירון כהן, בן 30 מתל-אביב, יועץ לענייני קריירה ותעסוקה. משתמש במערכת גיוס חכמה לניהול תהליכים.