טיפים להיריון ולידה: תה פטל מחזק את טונוס שרירי הרחם לקראת הלידה- יש להתחיל לשתות כ 6-4 שבועות לפני התל"מ.
להתחיל מכוס אחת ליום ולעלות בהדרגה לשלוש כוסות. תה סרפד - מכיל כמות ברזל גדולה. וגם יכול להגביר את כמות ייצור החלב. על מנת למנוע אבחנה מוטעית של מיעוט מי שפיר שתי לפחות שתי כוסות מים כשעתיים לפני הביקור אצל הרופא/ה שלך.
במקרה של מיעוט מי שפיר יש לשתות כל שעה כוס של חליטת תה סטיביה, שגורם ליצור מוגבר של מי שפיר והרבה מים.(יש יותר מקרים של מיעוט מי שפיר בחודשי הקיץ ולכן בתקןפה זו יש להקפיד לשתות יותר מהרגיל). כדי למנוע צרבות: - לאכול ארוחות קטנות תכופות. - ללעוס היטב ולאכול לאט - לא לשתות בזמן האוכל - סיגריות וקפה מחריפים צרבות - להימנע משכיבה מיד לאחר הארוחה.
אם יש צרבת: - ללגום יוגורט או חלב - "לעוף"-לשבת בישיבה מזרחית, להעלות ולהוריד את הידיים במהירות, להביא את גב כפות הידיים יחד כשהם מעל לראש 3 .ללעוס שקדים באיטיות. במקרה של מיעוט תנועות עובר אפשר לשתות קצת קפה שחור או לאכול קובית שוקולד-על מנת להעיר את התינוק.
צירים לא סדירים - שתיית חצי כוס יין אדום יכולה להרגיע צירים שאינם צירי לידה. למניעת עייפות בזמן הלידה אפשר לשתות חליטה של תה ג'ינג'ר. כדי לשמור על האנרגיה יש לקחת לגימות מדי פעם במהלך הלידה. להגברת האנרגיה יש לשתות כוס מלאה כל חצי שעה.
לידה מתעכבת או יש לחץ דם גבוה במהלך הלידה אפשר להרפות בעזרת נשימות או ע"י הרפיות (למשל אלה שנלמדו בקורס היפנוברת'ינג ) טיפים לאחרי הלידה: כבר במשך ההיריון רצוי להפסיק לסבן ולמרוח את הפטמות בקרם לחות על מנת לשמור על השומן המופרש באופן טבעי מן הפטמה. לימונדה מששה לימונים במשך הימים הראשונים אחרי הלידה, תעזור במניעת או הורדת ערכי צהבת ילודים. כדאי מאוד להכין לקראת הלידה מנשא ערסול. מנשא הוא אחד העזרים היותר חשובים ומועילים עם תינוק קטן. החושך, התנוחה, הלחץ של המנשא על גוף התינוק, קול הלב של אמא, החום-כולם עוזרים לדמות תחושת רחם ועוזרים לתינוק לעבור באופן הדרגתי יותר לעולם שמחוץ לרחם . לעיתים ,כשלושה שבועות-חודש לאחר הלידה מתחילים להפריע לתינוק גזים במערכת העיכול . שומר הוא אחד הדברים האפקטיביים ביותר אשר יכולים להקל מאוד על כאבי הבטן של התינוק. שומר הוא גם אחד התוספים האפקטיביים ביותר לריבוי חלב אם. הכי טוב לאכול שומר טרי, אם זו לא העונה אפשר למצוא חליטות של תה שומר . סלט שומר: שורש שומר חתוך לרצועות דקו מיץ מלימון אחד או שניים. פטרוזיליה או כל צמח תבלין אחר-לפי הטעם (חוץ מנענע) מלח, פלפל, שמן זית. להשרות את רצועות השומר כשעתיים במיץ הלימון. להוסיף את הפטרוזיליה, המלח, הפלפל, שמן הזית ולערבב. שינה- בדר"כ רוב החודש הראשון עובר בהנקה.