זה בוודאי לא נעים לאישה עם בעיות פוריות, שגורמים לה להרגיש אשמה במצבה. להרגיש רגשות אשם – בטוח לא עוזר להרות.
במאמר שלי אני אתייחס לשני הבטים.
ההיבט הראשון – איך להתיחס אל דברי בעלך. אני רוצה שתדעי שיש כלל חשוב והוא לדעת שאנשים אומרים את מה שהם אומרים לפי החוויה שלהם. זה אומר שבעלך מתוסכל או כועס ובטוח נמצא בחוסר אונים – ומה שהוא אומר לא קשור אליך אלא לחוויות שלו. אולי הוא חווה קבוע חוסר ערך או חוסר הצלחה ולכן הוא לוקח את בעיית הפוריות מאוד קשה. בעיקר – באמת הרחם נמצא אצלך – ובחוויה שלו אין לו מה לעשות.
יחד עם זאת – תדעי לך – שבקורית שלו לא הגיעה סתם. משהו בתת-מודע שלך מושכת אותה. תדעי לך שאם את תעשי עבודה על העניין הזה – זה ישפיע על שניכם ואז או שבעלך יפסיק להאשים אותך או שאת לא תהיי מושפעת מהבקורת שלו.
איך את יכולה לעבוד על זה?
שלב ראשון - את צריכה לבדוק – איזו אמונה מגבילה צצה כאשר בעלך מאשים אותך. תשלימי את המשפט 'כשבעלי מאשים אותי אני מרגישה ש … ' (אני חסרת ערך, הוא לא אוהב אותי, הוא לא מעריך אותי או כל דבר אחר שמופיע אצלך).
שלב שני – את צריכה לבנות משפט עם אמונה תומכת שתעזור לך לשכנע את תת-מודע. אם אמונה מגבילה שלך — 'כשבעלי מאשים אותי – אני מרגישה לא מוצלחת', את יכולה להפוך אותה לאמונה תומכת 'ההצלחה שלי לא תלויה במה שבעלי חושב עלי', או 'אני מוצלחת כי יש לי בעל (הורים, תואר..)', 'מיום ליום תחושת ההצלחה מתגברת בתוכי ומשפיע בטוב על הסובבים אותי'. זה יכול להיות כל דבר חיובי שאת מתחברת אליו. אם תהיה לך שאלה תוכלי לשאול אותה כאן.
ההיבט השני – האם בעלך צודק בכך שזה אחריותך להרות. אני תמיד אומרת שרחם נמצא אצלך – ולכן שאת מתקשה להרות אז משהו בתת-מודע שלך מונע ממך. את יכולה להשתמש גם כאן בשיטה של אמירת אמונות תומכות. 'תת-מודע עוזר לי להרות. עם כל יום שעובר יש לי יותר סיכוי להרות' או כל דבר אחר חיובי שמדבר אליך.
לסיכום, מצד אחד זה באחריותך להיכנס להריון כי רחם נמצא אצלך, מצד שני – דרך שבה בעלך מגיב לבעיית פוריות לא תעזור לך להרות. ביכולתך להשפיע על כך שהוא מאשים אותך ולהביא שינוי לביתך.
בהצלחה!
הודיה בכור, בעלת עסק "בחזרה לפוריות" עבור נשים שמתקשות להרות מכל סיבה שהיא. לקבלת "סודות איך להצליח להרות בקלות" לחצי כאן