בנית בית פרטי כרוכה בעלויות רבות אך מעטים יודעים כי ישנם שיטות לחסוך בעלויות הבניה אם רק יעשו את הדברים הבאים:
1. אדריכל שהוא בנוסף גם מעצב פנים
באם אתם מחפשים אדריכלים בצפון או במרכז הארץ תמיד תעדיפו אדריכל שהוא גם מעצב פנים. כמו תמיד שתי אנשי מקצוע ברוב המקרים יהיו יותר יקרים מלקיחת איש מקצוע אחד לאותם עבודות. חפשו אדריכלים שהם גם מעצבי פנים מתוך הבנה ששני הנושאים קשורים זה בזה. תכנון החוץ תמיד ישפיע על פנים הבית. החיסכון הגדול בלקיחת אדריכל שהוא גם מעצב פנים מצטרף היתרון הגדול שהעיצוב פנים יתאים לעיצוב האדריכלי ותהיה תחושה של שלמות עיצובית.
2. לשקול לבנות בבניה קלה
דרך נוספת לחסוך אחוזים רבים היא לבנות את הבית מבניה קלה. הסיבה העיקרית לכך היא שהרבה מיסודות הבנייה מיוצרים במפעל ומגיעים מוכנים לאתר. שיטת הבנייה הקלה פועלת באופן שונה מבחינה ומסייע לשמור על סביבת עבודה נקייה, להמעיט בפועלים, לחסוך ברכבי עבודה, לשמור על שקט, חיסכון בזמן ולבצע פרויקטים בצורה מהירה יותר וגם לחסוך בעלויות גבוהות
3. ייבוא תכולת בית מסין
ישראלים רבים הבינו כי ניתן לחסוך כספים רבים ע"י ייבוא מוצרים מסין. הרבה מאוד אנשים נוהגים לטוס לסין עם האדריכל שלהם לצורך ייבוא מוצרים לבית, כגון: ריצוף, ארונות, מנורות, ריהוט בית וגן כיורים.... כל דבר כמעט ניתן לקנות מסין. ניתן לחסוך עד כ- 50% ! הדבר נכון גם לאחר ששילמתם את הטיסה, השהייה בסין, ליווי האדריכל/מעצב, ההובלות והאחסנה, ההתקנות בארץ, המסים ואת עמלת החברה בסין. כמובן שיש צורך לעשות הכנות מבעוד מועד מכיוון שזו ארץ שונה, שפה חדשה, הכל שונה.. אך אל דאגה, אדריכל טוב עם ניסיון יידע לעשות את כל החוויה לקלה ונוחה.
4. תכנון הבית מבניה ירוקה -אקולוגי
תכנון מראשית תהליך התכנון כבניה ירוקה יספק לבעליו חיסכון גדול בהוצאות היום-יום. מחקרים שנעשו בישראל ובעולם הוכיחו כי מבנים ירוקים חוסכים 25%-50% בהוצאות האקלימיות (משאבים וכדומה..) והתאורה ולחיסכון שבין 20%-30% בהוצאות המים. גובה החיסכון משתנה לפי סוג המבנה (מגורים, משרדים, מסחר) והוא תלוי גם במידת המודעות של המשתמשים במבנה.
5. מפקח בניה עם המלצות
פה בדיוק נכנס המשפט “קמצן משלם פעמיים” אנשים חושבים שאם לא ייקחו מפקח בניה הם יחסכו כסף רק אך בחירת מפקח בניה טוב עשוי לחסוך המון כאב ראש אך גם יחסוך כסף רב מכיוון שהבניה תתבצע בדיוק לפי תכניות האדריכליות וימנע בעיות ביצועיות שלעיתים נפתרות רק כשמפרקים ובונים שוב.. מומלץ למנות מפקח בניה ולא לנסות לחסוך בדבר נדרש זה. בקשו מהאדריכל שלכם המלצה על מפקח בניה טוב.
המאמר נכתב בחסות יוחאי נמר אדריכלות ועיצוב פנים
אימייל: namer.arc@gmail.com