אסקורבט ויטמין C כקו טיפולי בסוכרת
מחקר שהוסף לשורה הולכת וגדלה של מחקרים המראים כי ויטמין C וכן צריכה גבוהה של ירקות ופירות, עשויה להיות השפעה מגינה מפני מחלת הסוכרת.
הגיוני מאוד לחשוב כך, אחרי הכל סוכרת היא מחלה המתאפיינת כמות מוגברת של רדיקלים חופשיים ועקב כך נזק חמצוני לתאים ול- DNA שלנו, וכל זאת ע"י מולקולות בלתי יציבות הקרויות רדיקלים חופשיים. וויטמין C עשוי להגן עלנו מפני תופעה הנ"ל !, אחרי הכל ויטמין סי בעל פעילות נוגדת חמצון.
יש לומר על סוכרת ומצבי לחץ העשויים לגרום לתנודות חדות ברמות הסכרת בדם.
במחקר הנוכחי, שפורסם במהדורת 28 יולי ב- Archives of Internal Medicine, שאספו החוקרים שאלונים של הרגלי תזונה ומזון על 21,000 נבדקים. החוקרים מדדו גם את רמות בדם של ויטמין C בכל המשתתפים. הנבדקים היו במעקב אז במשך 12 שנים במהלכן 735 אנשים אובחנו עם סוכרת.
נמצא קשר הפוך משמעותי בין רמות ויטמין C בדם ולסיכון ללקות בסוכרת. במילים אחרות חולים אלו עם הרמות הגבוהות ביותר בדם של ויטמין C בתחילת המחקר היו הכי פחות סיכוי לפתח סוכרת.
מחקרים אחרים הראו קשר בין רמות נמוכות של ויטמין C בדם לסיכון גבוה יותר להופעת מחלת סוכרת. מחקר שנערל כ- 16 שנים על 85,000 נשים מתוכם 2% היו סוכרתיים מצא ש- 400 מ"ג או יותר של תוספי ויטמין C מדי יום לווה בירידה משמעותית בסיכון הוא למחלות לב קטלניות ופטאליות כלילית.
ההמלצה לצריכה יומית של ה- RDA היא כ- 90 מ"ג ליום ויטמין C, הינה יעילה אולי למנוע את מחלת הצפדינה, אך לא לטפל ולסייע לבריאות אופטימאלית... בגמבה גדולה יש כ- 150 מ"ג ויטמין C, כך הדבר מראה לנו שניתן מהתזונה לאכול כ-2 עד 4 גרם ויטמין C כשאנו ניזונים בעיקר מאכילה יומית של פירות וירקות. ומה גם שאנו אוכלים תזונה "צמחונית" אנו מקבלים כמות גבוה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שונים...
להלן מקבץ קטן של מחקרים אודות אסקורבט ויטמין C כקו טיפולי בסוכרת או כטיפול טבעי בסוכרת, ד"ר קובי עזרא טוען שעקב המחקרים הנ"ל ואחרים ניתן להעזר בתוכנית תזונה בהתאמה אישית בכדי לטפל ולאזן את מחלת הסוכרת.
מקורות:
1) “Plasma Vitamin C Level, Fruit and Vegetable Consumption, and the Risk of New-Onset Type 2 Diabetes Mellitus: The European Prospective Investigation of Cancer–Norfolk Prospective Study” Harding, Wareham, et al. Arch Intern Med. 2008; 168(14):1493-1499.
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/168/14/1493
2) “Vitamin C and risk of coronary heart disease in women”. Osganian SK, Stampfer MJ, Rimm E, et al. J Am Coll Cardiol. 2003;42(2):246-252
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12875759?dopt=Abstract
3) “Does supplemental vitamin C increase cardiovascular disease risk in women with diabetes?” Lee, Folsom, et al Am J Clin Nutr. 2004;80(5):1194-1200.