נושא שמעסיק אותי המון בתקופה האחרונה הוא נושא הבחירה. איך לבחור? כאשר אני יודעת שמאחורי כל בחירה יושב לו משקל האחריות. ואף יותר חמור מזה ובעל משקל- כל בחירה יושבת על לוותר על משהו אחר. האם בהכרח כל בחירה היא ויתור? איך בכל זאת נעשה את הבחירה הנכונה עבורנו? והאם יש רק אחת כזו? ואיך כל זה מתקשר להרגלי האכילה שלנו? ולמשקל התקין שלנו?
אדגים את עניין בחירה מול ויתור בעזרת סיפורה של רוזה (שם בדוי). רוזה ספרה לי כי כאשר היא ישבה במשרד בשעה 14:00. היא לא הייתה רעבה. היא סיימה את הארוחה שלה לפני כחצי שעה. ונכנסת חברה עם עוגה מיוחדת ושווה במיוחד שהכינה בעצמה. ומציעה לה לאכול, לחגוג איתה.
רוזה חשה בפחד, חוששת לפספס ולוותר על העוגה. חוששת להעליב את חברה שלה שהכינה בעצמה. חוששת לעצור ולחשוב בכלל כאילו היא חייבת להחליט כאן ועכשיו וזה לא לגיטימי שתעצור לחשוב מה מתאים לה.
רוזה חוששת לוותר על העוגה כי זו הזדמנות, מזמן לא אכלה עוגה כ"כ טובה ואם לא תאכל עכשיו מי יודע מתי תזדמן לה עוד עוגה כזו? זה נראה ממש טעים.
בשלב הזה היא לא יכולה לראות שכאשר היא בוחרת בעוגה היא מוותרת ברגע הזה על דיוק והקשבה לגוף שלה, חוסר אמונה והערכה עצמית, רגשות אשמה ותחושה לא נעימה בגוף וכשהיא בוחרת לא לאכול היא מוותרת על העוגה ומרוויחה חופש, מרוויחה אהבה עצמית, עוצמה, מרוויחה בריאות.
רוזה לא יודעת כי אין החלטה נכונה, אפשר לראות את התמונה בצורה רחבה, לא כשחור ולבן, וויתור על עוגה = רע. ישנה קשת החלטות שלמה כמו לחכות עם העוגה עוד שעה שעתיים, ואם זו חברה שנעלבת בקלות, להסביר ולשתף.
בשלב זה רוזה ואני משוחחות על אמונות מגבילות?
אם אני לא אוכל עכשיו .... אח"כ לא יהיה לי !
אם אני לא אוכל עכשיו ..... החברה תעלב !
רוזה מוכנה ללמוד כיצד לשנות, לעצור ונשום, להיכנס פנימה. להרגיע את הרעש בראש, להרגיש שוב את הבטן שלה, את השובע של הארוחה שאכלה לפני כחצי שעה. משם הרבה יותר קל לבחור.....
לבחור ...לא לוותר ?
נסכם בקצרה :
שלב ראשון: בלבחור זה להסכים לא לדעת, להסכים להיות בחוסר וודאות, לראות את הפחד שעולה. להסכים שהוא שם. לנשום אליו.
שלב שני: להבין שויתור זה דבר טוב, להכניס לויתור קונוטציה חיובית של הקלה, חופש, שחרור, דיוק.
שלב שלישי: להבין שאין החלטה נכונה או לא נכונה, יש מה נכון לי עכשיו
שלב רביעי : לזהות אמונות מגבילות..
שלב חמישי: לחזור לנוכחות בגוף
ואתם איזה החלטות קשה לכם לעשות? בתחום הלימודים? פרנסה? בתחום הזוגיות? באכילה עודפת? נסו את השיטה שלעיל ואשמח לדעת אם זה עזר לכם,
גאיה
בברכה, גאיה פינקל, מטפלת לאיזון אכילה רגשית, מלוות צמיחה, תזונאית קלינית. www.gdiet.co.il "שיטת גאיה" בפייסבוק gayafinkel@gmail.com 052-6135807