כשאנחנו רוצים למצוא עבודה בחינוך כדאי שנחפש טוב טוב וגם מתחת לשטיח את המשרות הכי שוות שאפשר.
כדאי שנגיע למקסימום משרות כדי שנוכל לבחור את הכי טובות ואת המתאימות לנו ביוצר, אבל לא כדאי ללכת למשרות שאנחנו לא נעבוד בהן לטווח ארוך כי בתחום החינוך זה יכול לפגוע במוניטין שלנו.
כל אחד יוצר לעצמו מוניטין ובראיונות העבודה ישאלו אותנו אם יש לנו ממליצים וינסו לברר עלינו במקומות אחרונים שעבדנו בהם. לכן חשוב קודם כל להתאפס על עצמנו ולהתחיל במשרות שבטוח שאנחנו נרצה אותן ולא נלך סתם לנסות וננסה לחפש את עצמנו. אפשר לקרוא את המשרות שאנחנו חושבים שהן מתאימות לנו בכל מיני אתרי מאמרים בחינוך.
אבל איפה מוצאים את המשרות?
יש אפשרות לחפש באינטרנט ולמצוא אתרי חיפוש עבודה - שם אפשר למצוא כל מיני אפשרות למשרות בתחום. כמו כן אנחנו רוצים להבין מה באמת העניין של הצעות עבודה בחינוך שאנחנו מקבלים. חשוב שנבין בדיוק את ההצעות ונקרא אותן טוב כולל הפרטים הקטנים למשל השעות והשכר וגילאי הילדים כדי לראות שאנחנו באמת מתחברים לנושא.
ישנם אתרים נוספים שמתמחים במשרות מסויימות - למשל אם אני רוצה לעבוד כמטפלת במעון, אני אכנס למשרות של דרושה מטפלת.
אל תשכחו את נושא המוניטין!
כעת מה שנעשה זה נשלח את קורות החיים שלנו למשרות שמצאנו. אפשר לחכות שיחזרו אלינו אבל אפשר כמובן גם לצלצל בעצמנו למעסיקים ולהציג את עצמנו, לספר ששלחנו קורות חיים ואנחנו רוצים להתקדם בתהליך.
לפעמים זה מראה יוזמה וזה דבר חיובי. אנחנו בישראל וצריך חוצפה אז אל תחששו.
חשוב להבין שהמעסיק מחפש עובדים אז הוא צריך לשמוח שאתם התקשרתם.
כל נושא החינוך הוא גם לפעמים רגיש. חשוב להבין שצריך לשים לב לפרטים ולגלות סבלנות והרבה בקיאות וידע רחב, אנחנו סוג של אבא ואמא של אנשים שאנחנו עובדים איתם אז תכירו את זה
כשאתם מבינים שאתם רוצים לעבוד בחינוך שווה לשאול גם אנשים שעובדים בתחום. לכל אחד יש משפחה רחבה שמישהו מהם עובד או עבד בתחום הזה והידע הזה הוא מידע חשוב שאפשר להבין מהם ממקור ראשון מה זה בעצם אומר ומה הם ממליצים. ואל תבהלו מהשכר בתחום כי הסיפוק שווה הכל והשכר יעלה בהמשך.
ודבר אחרון - אל תשכחו שחיפוש עבודה היא עבודה בפני עצמה. כמובן שאתם יכולים לעשות את זה במקביל לתחביבים שלכם, למשל ספורט, משחק או ריקודי סלסה. אבל, אנחנו צריכים לבצע את התהליך באופן אקטיבי, לחפש משרות, להכנס לאתרים, לשלוח קורות חיים, לצלצל לוודא שקורות החיים התקבלו, לבקש להגיע לראיון, להתכונן לראיון, לשאול חברים, ועוד ועוד ועוד. אם לא נהיה אקטיביים בתהליך החיפוש - יהיה לנו קשה יותר למצוא עבודה ויקח לנו זמן רב יותר להתחיל לעבוד - אז אל תתעצלו - תפעלו.
בהצלחה!
ירון כהן, בן 30 מתל-אביב, מומחה תעסוקה ואיש מערכות גיוס.