רכשתם ספה חדשה מעור לסלון והיא בהחלט נראת מצויין ומוסיפה מבחינה עיצובית לחדר. האורחים שמגיעים לביתכם, ילדים שאוהבים לצפות בטלוויזיה בסלון, החתול שלכם שכל הזמן סובל מנשירה. לאחר מספר חודשים, כל אלה גורמים לריהוט לאבד את המראה החדש שלו וכדי לשחזרו למצב המקורי, צריך לבצע ניקוי יסודי. במאמר זה נסביר כיצד לבצע ניקוי ספות עור באופן נכון.
ניקוי ספות עור כהות ולבנות
קודם כל נדבר על המצב בו ספת עור הינה בצבע כהה. על מנת לבצע ניקוי ספות עור בצבע כהה, יש לשאוב מהן אבק באמצעות שואב. לאחר מכן, יש לעבור על כל החלקים של הספה עם מגבון לח. אם אין ברשותכם מגבון לח, ניתן להשתמש בסמרטוט ומים.
זרקו מבט בוחן על הספה, האם ישנם כתמים בולטים? לכלוך כבד? במידה ולא, אין צורך להשתמש בתכשירי ניקוי מיוחדים, אלא להסתפק במים עם סבון. בכל הנוגע לסבון, אנו ממליצים לקנות סבון נוזלי עם לחות. לאחר שניקיתם את הספה עם מים וסבון, חשוב שתעברו מיד לאחר מכן עם סמרטוט יבש.
במידה וקיימים על הספה כתמים בולטים או לכלוך קשה, אנו ממליצים לרכוש תכשיר מיוחד לניקוי ספות עור. טרם שימוש בתכשיר על ספה בצבע כהה, בדקו את החומר ניקוי על איזור קטן ופחות נראה לעין. חלק מהחומרי ניקוי יכולים לשנות את הצבע של הספה, לכן, על מנת להימנע מזה, בדקו שהתכשיר שקניתם אינו גורם לשינויים בצבע הריהוט.
ניקוי ספות עור לבנות
אם ספת עור שברשותכם היא בצבע בהיר או לבן, עליכם לבחור תכשירי ניקוי לא חזקים במיוחד על מנת לא לפגוע בצבע הספה. כתחליף טבעי לחומרי ניקוי, ניתן להשתמש בחלב פרה רגיל. על מנת להשתמש בחלב לצורך ניקוי הספה, עליכם לשפוך כמות קטנה על האיזור המלוכלך, לשפשף עם סמרטוט ולאחר מכן לעבור עם מטלית יבשה.
אפשרות נוספת, היא להשתמש באלכוהול. אלכוהול מנקה ספות עור בהירות בצורה מעולה ומסיר כתמים שומניים, אך קחו בחשבון כי הינו גורם לייבוש העור.
לסיכום,
לא משנה באיזה צבע הספה שרכשתם, אם חשוב לכם לשמור על הניקיון שלה ולשמור לאורך שנים על מראה חדש, אנו ממליצים לא לבצע ניקוי ספות עור באופן עצמאי, אלא לפנות לאנשי מקצוע בתחום שכבר בצעו ניקיון של אלפי ספות מסוגים שונים והם ידאגו לנקות את הריהוט בעת שמירה על איכות הספה, מבלי להרוס את העור.
אליסה