כדי למצוא משרות מעניינות יותר, איכותיות יותר ואטרקטיביות יותר, אפשר לעשות מהלך מעניין ולהעזר בקשרים שלכם.
הרבה נאמר על ויטמין P בנושאים של חיפוש עבודה. הרבה אנשים נעזרים בפרוטקציות למצוא עבודה. אבל אנחנו כבר לא קוראים לזה כך. פרוטקציה היא מילה ישנה, היום הדבר מאוד לגיטימי ונראה במגוון של שמות שונים ומיוחדים. המגייסים אפילו אוהבים את הרעיון וכך גם מחפשי העבודה.
חבר מביא חבר ? למשל זו שיטה של ארגונים שונים לגיוס עובדים. הם אפילו מתמרצים את העובדים בעסק להביא חברים חדשים לעבודה ולהמליץ עליהם, אם נקלט חבר איכותי שממשיך לטווח ארוך, אותו ממליץ שעובד בארגון, יקבל אפילו תגמול. זוהי שיטה שבעצם כולם מרוויחים ממנה. גם החבר שנכנס לארגון ויש לו עבודה חדשה, הוא גם יכול לעבוד עם חבר שלו והקליטה תהיה נוחה יותר. החבר בארגון מרוויח חבר נוסף לארגון וכמו כן גם תגמול כספי. הארגון מרוויח שני עובדים מרוצים, הוא חוסך עלויות של גיוס ופרסום במקומות שונים למציאת עובדים או העלאת מודעות באתרי דרושים. העובדים שמגיעים מחזיקים גם לטווח ארוך יותר.
קשרים ? הקשרים שלכם יעזרו לכם למצוא עבודה (הכל בהנחה שאנשים שמכירים אתכם גם אוהבים אתכם, אם אתם אנשים מעצבנים אז אולי לא ירצו להמליץ או לעזור לכם.. אבל לכל אחד יש את המעגל של האנשים שאוהבים אותו לא? ). הקשרים יעזרו לכם למצוא עבודה. איך עושים את זה?
רשתות חבריות ? קודם כל אפשר להעלות פרסום ברשתות חברתיות ולספר קצת על זה שאתם מחפשים עבודה. חשוב לכתוב במה אתם מחפשים עבודה, באיזה תחום או מקצוע, מה הניסיון שלכם, מה עשיתם לאחרונה (לא כולם יודעים בעל פה) ומה אתם רוצים לעשות קדימה. כמובן שזה לא הדבר היחיד שכדאי לעשות, נסו לשתף את החברים שלכם ברשתות החברתיות בתהליך חיפוש העבודה שלכם, ספרו על חוויות, על ניסיונות שונים, על המחשבות שלכם. אל תהיו מתוסכלים מידי בסטטוסים כי אנשים אוהבים לקרוא דברים שמחים או חוויות שלכם. כאשר תשלבו את האנשים בתהליך הם ירצו יותר לעזור לכם, כי הם ירגישו חלק מהתהליך שאתם עוברים.
טלפונים ושיחות אישיות ? נסו לטלפן לחברים או מכרים קרובים, ספרו שאתם מחפשים עבודה, ספרו במה, תעשו את זה גם בפגישות שלכם עם החברים, גם עם אנשים חדשים שאתם פוגשים, תעשו את זה בהודעות אישיות או מיילים. הדבר הזה חשוב כי אתם בעצם מספרים לכמה שיותר אנשים שאתם מחפשים עבודה ובמה. כאשר מישהו יתקל במשרה שיכולה להתאים ישר יקפוץ לו השם שלכם. אל תעצרו או תפסיקו עם זה עד שתמצאו עבודה. נסו גם למפות את העיסוקים של החברים, יש חברים שעובדים בארגונים שיכולים להיות רלוונטיים בשבילכם ? התמקדו בחברים האלו ובקשו פגישה עם משאבי האנוש של החברה.
ומה עושים בנתיים? בנתיים אתם יכולים לעשות קצת בייביסיטר לילדים של חברים, זה בריא לגוף ולנפש, וגם מכניס קצת דמי כיס
אל תתייאשו כי העיקר שתצליחו!
ירון כהן, בן 30 מתל-אביב, מומחה תעסוקה ואיש תוכנות גיוס.