קאפקייקס הם בין המאפים והקינוחים המפורסמים ביותר בעולם. ישנם להם אינסוף ואריאציות אפשריות אשר משלבות טעמים שונים יחדיו לכדי עוגונית אחידה וטעימה. זיגוגים וקישוטים בראשם הפכו לאמנות כשלעצמה ומייצרת קינוחים מרהיבים ביופיים. יחדיו, הופכים הקאפקייקס לתוספת מתוקה שמתאימה לכל מצב, מאירועים משפחתיים וחגיגות יום-הולדת ועד קינוח אישי ואינטימי לאווירה ביתית. המאפים המיוחדים הם חוויה עשירה אשר מתחילה במראה המיוחד והיפהפה שלהם ונמשכת אל חגיגת טעמים מתוקה ומספקת.
שורשי הקאפקייקס הם בבן-דודו הקרוב, המאפין. מאפין קיים כמאפה מתוק מאז המאה ה-11, ובמשך הדורות התפתחו סוגים שונים שלו מבחינת הטעמים ואופני ההכנה. בשלב מסוים, לפני למעלה ממאתיים שנה, פותחו הקאפקייקס שאנו מכירים היום בצורתם המקורית. המאפה הפך לפופולארי ונהייה נפוץ במהירה. אופים וטבחים מקצועיים זיהו את האפשרות לקשט את ראשו והחלו לייצר זיגוגים וקישוטיים שבמשך השנים הפכו ליותר מורכבים ויותר מרשימים. כך קיבעו הקאפקייקס את מעמדם כמאפים אהובים ונשארו עד ימינו כ - קינוחים לאירועים החביבים על ילדים ומבוגרים כאחד.
הבלילה ממנה מכינים את הקאפקייקס היא אחידה ומכילה גוון אחיד של טעם מתוק כלשהו. הבחירה בשוקולד כטעם המרכזי נפוצה, אך לצידה ישנם שלל אפשרויות נוספות, החל מטעמים מתוקים כמו קינמון, קרמל או וניל ועד טעמים אחרים שמשתלבים היטב בקינוחים כמו קפה. על תוספות הטעם אחראי הציפוי. הציפוי על ראשי הקאפקייקס יכול להיות אחיד, כמו קרם מתוק כלשהו, אך תוספות זיגוגים וקישוטים יכולות להעשיר אותו במגוון צורות. החל ממרחים, קרמים וקצפות, דרך סוכריות צבעוניות ובצורות שונות ועד פירות המסודרים באופן כלשהו.
ככלל, קאפקייקס אינם קשים להכנה. מדובר בבלילת עוגה ובציפוי, כאשר אפילו קאפקייקס חסרי ציפוי יהיו טעימים מאוד. מתכונים פשוטים לעוגות ושילוב יצירתי להכנת הציפוי יניבו תוצאות נהדרות שיהיה בהן גם טעם משובח וגם מראה יפהפה. עם אימון וניסיון, הקאפקייקס יהפכו למיוחדים יותר ומקוריים יותר במראם ובטעמם.
הרעיון הפשוט של בלילת עוגה עם ציפוי ססגוני פותח צוהר למרחב אמנותי שמתאפיין בשילוב נכון של עיצובי הטעם והמראה. זה מאתיים שנה שהקאפקייקס מלווים אותנו והם ככל הנראה לא מתכוונים לעזוב בקרוב. זה קינוח שהוא פשוט ומורכב גם יחד, מאפה שמהווה איזון מושלם בין טעם למראה. הערך שלו אינו נמדד לפי מורכבות ההכנה אלא על פי היצירתיות שבה ועל פי הדקדוק שבפרטיה.
האופה המומחה יידע כיצד לבחור את כלי הציפוי שלו כך שיעניקו למאפה בשלמותו טעם ערב, עשיר ומקורי, וכן יידע גם לסדר את הציפוי בחן כך שיהיה מרשים לעין. היצירה השלמה היא מלאכה מדוקדקת מלאה בכישרון ואהבה. אין כמו לראות מאפה עגלגל עם צבעים עזים, בעל קישוט קצפתי מסולסל או מניפת פלחי פרי, אשר טעימה ממנו תממש עונג מתקתק ועשיר בעל מרקם קטיפתי ורך.
להזמנת קאפקייקס וקינוחי גורמה
https://goo.gl/kW0JqJ
או בטלפון 09-8858447