פינוי בינוי –הצד הכלכלי
מזל טוב , התבשרתם כי דירתכם מועדת להליך "פינוי בינוי" .
לאחר הצהלות , מה זה בדיוק אומר לגבינו .
מעבר לדירה שכורה לתקופה של כ-3 שנים וחזרה לבית חדש גדול יותר , שבנוי שונה ממה שעזבתי.
באמת לא יהיו לי הוצאות?
• הפרש מחיר בין הסכום החודשי שאקבל עבור שכירות בתקופה שמהריסת הנכס ועד חזרה לנכס החדש ובנוסף לכך הפרש בתשלום עבור ועד בית , ארנונה בתי ספר גנים
• צורך ברכב ,חישוב הגעה מחדש לעבודה בתי ספר וכו
• עלויות מעבר , הובלה של הרהיטים במידה ומצאנו /בחרנו דירה שכורה ריקה , עלות אחסנה במידה ובחרנו דירה מרוהטת
• וכמובן כשנחזור לנכס המחודש שלנו ,נצטרך לרהט אותו מחדש ,אביזרי חשמל חדשים ביגוד וכו.
• בתי ספר ,גנים – במידה והדירה השכורה לא נמצאת באותו איזור חלוקה כמו הדירה שלכם , יש מצב שתצטרכו לרשום את הילדים לבית ספר ,גן אחר.
• איבוד ימי עבודה – יש לקחת בחשבון ימים שלמים שלא נוכל ללכת לעבודה הסיבות הן רבות וצריך להיות מודעים לכך ,רישום בתי ספר,חיפוש דירה, מעבר דירה, חיפוש רהיטים וכו.
כלומר למרות שלמעשה הפרוייקט מוחגדר כ"חינם" ודואג לכל הצרכים הבסיסים של הדייר , זה יהיה סוג של טמינת הראש שלנו באדמה , אם נחשוב שלא נצטרך להכניס את היד לכיס . מאחר ומדובר בתקופה של 5 שנים לפחות עד התחלת העבודה האמיתית בשטח , יש לנו בעיקרון מספיק זמן להכין תוכנית מסודרת של חסכון מתאים ,כך שבכל שלב נוכל להיות מוכנים עם תקציב מתאים ולמעשה בעזרת ה"פינוי בינוי " לשדרג את עצמנו ובאמת להנות מהקידום .
אז , לפני שאתם מספרים לי שזה מצחיק אתכם שאני מדבר על לחסוך כסף כל חודש ,כאשר אתם לא מצליחים בכלל לגמור את החודש והמינוס בבנק חוגג, תנו לי לספר לכם כי גם את זה ניתן לפתור . רק צריך להבין שתא משפחתי מנהלים כספית ממש כמו עסק אמתי ולהרתם לתהליך הבראה ,כזה שיוביל אתכם לרווחה כלכלית ולשליטה בהוצאות שלכם. תהליך שכזה יוציא אתכם מהמינוס הניצחי ויוביל אתכם למצב בו השקל הנחוץ תמיד יהיה בכיסכם .
מאמר זה הוא כללי ורק בא להאיר את עיניכם לבאות.
לאחר קריאת מאמר קצר זה , אשמח לענות על כל שאלה שצצה ובמידת הצורך אכתוב מאמרים נוספים ממוקדים יותר .
תזכרו , תכנון כלכלי נכון יוביל אתכם לרווחה כלכלית שתאפשר לכם להנות מהדירה החדשה
מנהל כלכלת משקי בית ועסקים בשיטת " רווחה כלכלית "
חובב רכבי שטח , שייט , מגשר מוסמך , הנדסאי חשמל.