עורך דין בתביעות רשלנות רפואית- מבוא
מלאכת בחירת עורך דין לצורך הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית היא לא מן הפשוטות. יש לוודא לפני ההחלטה על בחירת עורך הדין, שאכן מדובר בעורך דין מנוסה דיה על מנת להתמודד עם התביעה וכמו כן עליו להיות מקושר למיטב המומחים הרפואיים על מנת שיתנו חוות דעת רפואית מהימנה.
דגשים חשובים לפני בחירת עו"ד טרם הגשת תביעת רשלנות רפואית
1. חשוב לבחור עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית- חשיבות גדולה יש לבחירת עורך דין שתחום התמחותו הוא נזיקין ותביעות רשלנות רפואית, כמו כן יש להיזהר מגופים אשר מתיימרים להגיש ייעוץ משפטי למרות שאין הם מוסמכים לכך.
2. כימיה בין הלקוח לעורך הדין- כימיה בין הלקוח לעורך דינו היא בין אבני היסוד להצלחת תביעה משפטית. חשוב לבחור עורך דין שיש לך איתו שפה משותפת ואתה רואה אותו כאדם שאפשר לתת בו אמון מכיוון שהוא האדם אשר יעמוד בפני השופט וייצג אותך בתביעה.
3. דרכים למציאת עורך דין- הדרך העיקרית למציאת עורך דין טוב היא כמובן על ידי המלצות ממכרים או אנשים שחוו את התביעה. כמובן שניתן למצוא עורך דין גם דרך האמצעים השגרתיים כמו חיפוש בדפי זהב, או סקירת אתרי אינטרנט של משרדים שונים העוסקים בתחום. לפני בחירת עורך הדין חשוב גם לוודא את שכר הטרחה שאותו עורך דין גובה ושהוא תואם את ציפיותיכם וזאת על מנת לחסוך עוגמת נפש בעתיד.
*אתה לא לבד! עורכי דין מסייעים בפורום משפטי: פורום רשלנות רפואית
משרד קטן או משרד גדול
1. במשרד גדול המתמחים עושים את רוב העבודה- אם לקוח בוחר בחברת עורכי דין גדולה שתנהל את תביעתו עליו לקחת בחשבון שאת רוב העבודה המשפטית יעשו מתמחיו של עורך הדין בעוד העורך דין עצמו יתמקד רק בייצוג בבית המשפט.
2. משרד קטן, שרות אישי- לעומת זאת במשרד קטן יכול הלקוח להיות סמוך ובטוח שכל העבודה מתבצעת על ידי עורך הדין איתו הוא ניפגש.
כמה משלמים לעורך דין בתביעת רשלנות
1. תלוי בהצלחת התביעה- שכר עורך הדין תלוי בהצלחת התביעה. כלומר לפני הגשת התביעה מסכמים הלקוח ועורך הדין ביניהם על אחוז מוסכם מסכום הפיצויים שהעורך דין יקבל אם וכאשר הלקוח יזכה בתביעה.
2. התשלום המקובל- בדרך כלל אחוז התשלום המקובל שמסוכם בין עורך הדין ללקוח שלו עומד על כ20% עד 30% אחוז מסכום הפיצויים.
כרמית טיטו