רוב האנשים בארץ (אנו מדברים כרגע על שכירים בלבד) עובדים בעבודות קבועות במשך שנים רבות. לעתים, חלקנו מחליפים עבודה במהלך השנים, מקבלים שכר קבוע ונהנים מהחיים. למרבה הצער, חלק גדול מאיתנו אינם יודעים לקרוא את תלוש השכר באופן מלא ולהתעסק עם כל מה שקשור לחלק של הביורוקרטיה. במאמר זה נדבר על קופות גמל לא פעילות ונסביר את המושג "חיפוש כספים על שמי"
כספים על שמי
כמו שציינו מקודם, רובנו עובדים ומקבלים מדי חודש תלוש שכר שאיננו יודעים לקרוא ולהבין בו את כל הסעיפים. כך יוצא שכאשר אנו מחליפים בין עבודות או עובדים ב2 מקומות בו זמנית, כל אחד מהמעסיקים פותח לנו קופת גמל ופנסיה ולאחר שאנו עוזבים את מקום העבודה הנוכחי, איננו דואגים להעביר את הקופה למקום העבודה החדש. כך נוצרות להם קופות לא פעילות שהמושג "חיפוש כספים על שמי" מתייחס אליהן.
כיצד לבצע חיפוש כספים על שמי?
לפי הנתונים האחרונים, בשנת 2016 קיימות מאות אלפי קופות לא פעילות שהכסף "תקוע" בהן, ואותן חברות ביטוח שמחזיקות בהן, אינן ממהרות להודיע על כך לבעלי הקופות. זאת משום שחברות ביטוח משתמשות בכסף שנמצא בקופות לטובתן (אל תשכחו שמדובר על כמה עשרות מיליוני שקלים). לכן, על מנת למשוך כסף מקופות אלה, עליכם "להתאמץ" קצת והדבר הראשון שתצטרכו לעשות הוא לבצע חיפוש באינטרנט ולבדוק היכן נמצאות קופות על שמכם, אם בכלל. על מנת לעשות זאת, רשמו במנוע החיפוש את הביטוי "חיפוש כספים על שמי" ודפדפו בין התוצאות. הכנסו לאתר של משרד האוצר והקלידו בו את הפרטים הרלוונטיים לזיהוי כגון, מספר תעודת הזהות, תאריך הנפקה ועוד. לאחר ביצוע החיפוש באתר, יופיעו בפניכם קופות פנסיה וגמל לא פעילות שיש ברשותכם.
בצעתי חיפוש כספים על שמי, מה השלב הבא?
לאחר שבצעתם את החיפוש ומצאתם את כל הקופות הלא פעילות על שמכם, השלב הבא הוא ליצור קשר עם אותן חברות הביטוח ולשאול אותן מה התהליך שעליכם לעבור ואיזה מסמכים עליכם להגיש על מנת למשוך את הכסף לחשבון הבנק שלכם. למרבה הצער, חברות ביטוח אינן ששות להחזיר את הכסף ולכן צריך לנהל משא ומתן עם נציגי החברה לצורך משיכת הכספים. אם ביורוקרטיה זה לא התחום החזק שלכם, אנו ממליצים לבצע שוב חיפוש בגוגל עם הביטוי "כספים על שמי" ולפנות למומחה בתחום זה, אשר יעזור לכם בכל התהליך.
אנו מקווים כי מאמר זה עזר לכם.
אליסה