במשק הבית הישראלי המטבח היה ונשאר אחד ממוקדי הפעילות המרכזיים. הפעילות במטבח היא אינטנסיבית ושוטפת ולכן חשוב מאוד לתכננו ולאבזרו בצורה הפרקטית והנוחה ביותר. חשוב להשקיע מחשבה רבה במיקום וסידור כלי המטבח, מחשבה שעשויה לחסוך המון זמן וטרטור מיותר.
פעמים רבות כאשר אני מגיעה לבית לצורך סידור מטבח אני מגלה מטבח מדהים בעיצובו שמנותק לגמרי מהצרכים המשפחתיים. אנו מאמצים את עצות האדריכלים והמעצבים באמונה שהם מבינים יותר מאתנו באשר למה אנו זקוקים ואיך סידור המטבח יהיה אידיאלי עבורנו. אך לרוב, עצות אלו לא מתחשבות בצד הפרקטי ובצרכים האישיים שלנו. חשוב לדעת לשלב בחוכמה את שתי הגישות: הגישה העיצובית והגישה הפונקציונאלית.
בכל פעם מחדש אני מופתעת לגלות כמה מטבח יכול להיות לא פרקטי ומנותק מצרכי המשפחה שמשתמשת בו. אם אתם מתכננים לשפץ את המטבח בביתכם, מומלץ שתפנו יום שלם בו תעסקו רק בסידור המטבח ותלמדו את הצרכים והאלמנטים החשובים לכם.
אם לדוגמא, אתם אוהבים לארח ומחזיקים מבחר רב של כלים, צריך למצוא להם מקום נגיש ונוח. בבתים רבים אליהם אני מגיעה לצורך סידור המטבח אני מגלה שכלי האירוח נמצאים אי שם בארונות הגבוהים. למי יש את הכוח והסבלנות לטיפוס הזה לפני שהאורחים מגיעים ואחרי שהם עוזבים?
סידור המטבח תלוי בגודלו, במיקום נקודות החשמל, במיקום פינת האוכל, המגירות ועוד. כמה טיפים ועצות סידור מטבח שיקלו עליכם:
סידור מכשירים גדולים: מומלץ למקם את המכשירים הגדולים והכבדים על מדף או ארון נוחים לשליפה. במידה ומכשירים אלו לא יהיה נגישים, לרוב נוותר על השימוש בהם וחבל.
סידור מכשירי חשמל במטבח: מומלץ לבחון היטב איזה כלי חשמל באמת בשימוש ואילו כבר לא. יש מכשירים שבאורח קבע מפונים במהלך עבודתי מבתים רבים, לדוגמא: מטחנות בשר, מסחטות מיצים, מיקסרים כבדים וכו'.
סידור צלחות וכלים בשימוש יומיומי: לכלים אלו יש שתי אופציות סידור אידיאליות. האחת, בקרבת המדיח לצורך הקלה לאחר השטיפה, והשנייה בקרבת פינת האוכל בכדי להקל על ההגשה.
טיפים נוספים:
* ליד הקומקום החשמלי כדאי למקם את הכוסות ואת המשקאות החמים.
* צלחות לשימוש יומיומי כדאי למקם בקרבת פינת האוכל.
* במגירות כדאי למקם סכו"מ לשימוש יומיומי. במגירה נפרדת כדאי למקם שקיות ניילון, נייר כסף ,ניילון נצמד. במגירה נפרדת כדאי למקם כלי עזר לבישול בתוך סלסילות.
* אם אין מספיק מקום במגרות כדאי לאחסן לפי קבוצות בסלסילות גדולות בארון.
* לאפסן כלים בשימוש יומיומי בהישג יד וכלים לאירועים נדירים במקום פחות נגיש.
* תבלינים כדאי למקם בסלסילות. קל יותר להוציא ומלכלך פחות את הארון.
הכותבת: חני בוסקילה, מומחית לסדור הבית. בעלת האתר "הבית מסודר".
פעמים רבות כאשר אני מגיעה לבית לצורך סידור מטבח אני מגלה מטבח מדהים בעיצובו שמנותק לגמרי מהצרכים המשפחתיים. אנו מאמצים את עצות האדריכלים והמעצבים באמונה שהם מבינים יותר מאתנו באשר למה אנו זקוקים ואיך סידור המטבח יהיה אידיאלי עבורנו. אך לרוב, עצות אלו לא מתחשבות בצד הפרקטי ובצרכים האישיים שלנו. חשוב לדעת לשלב בחוכמה את שתי הגישות: הגישה העיצובית והגישה הפונקציונאלית.
בכל פעם מחדש אני מופתעת לגלות כמה מטבח יכול להיות לא פרקטי ומנותק מצרכי המשפחה שמשתמשת בו. אם אתם מתכננים לשפץ את המטבח בביתכם, מומלץ שתפנו יום שלם בו תעסקו רק בסידור המטבח ותלמדו את הצרכים והאלמנטים החשובים לכם.
אם לדוגמא, אתם אוהבים לארח ומחזיקים מבחר רב של כלים, צריך למצוא להם מקום נגיש ונוח. בבתים רבים אליהם אני מגיעה לצורך סידור המטבח אני מגלה שכלי האירוח נמצאים אי שם בארונות הגבוהים. למי יש את הכוח והסבלנות לטיפוס הזה לפני שהאורחים מגיעים ואחרי שהם עוזבים?
סידור המטבח תלוי בגודלו, במיקום נקודות החשמל, במיקום פינת האוכל, המגירות ועוד. כמה טיפים ועצות סידור מטבח שיקלו עליכם:
סידור מכשירים גדולים: מומלץ למקם את המכשירים הגדולים והכבדים על מדף או ארון נוחים לשליפה. במידה ומכשירים אלו לא יהיה נגישים, לרוב נוותר על השימוש בהם וחבל.
סידור מכשירי חשמל במטבח: מומלץ לבחון היטב איזה כלי חשמל באמת בשימוש ואילו כבר לא. יש מכשירים שבאורח קבע מפונים במהלך עבודתי מבתים רבים, לדוגמא: מטחנות בשר, מסחטות מיצים, מיקסרים כבדים וכו'.
סידור צלחות וכלים בשימוש יומיומי: לכלים אלו יש שתי אופציות סידור אידיאליות. האחת, בקרבת המדיח לצורך הקלה לאחר השטיפה, והשנייה בקרבת פינת האוכל בכדי להקל על ההגשה.
טיפים נוספים:
* ליד הקומקום החשמלי כדאי למקם את הכוסות ואת המשקאות החמים.
* צלחות לשימוש יומיומי כדאי למקם בקרבת פינת האוכל.
* במגירות כדאי למקם סכו"מ לשימוש יומיומי. במגירה נפרדת כדאי למקם שקיות ניילון, נייר כסף ,ניילון נצמד. במגירה נפרדת כדאי למקם כלי עזר לבישול בתוך סלסילות.
* אם אין מספיק מקום במגרות כדאי לאחסן לפי קבוצות בסלסילות גדולות בארון.
* לאפסן כלים בשימוש יומיומי בהישג יד וכלים לאירועים נדירים במקום פחות נגיש.
* תבלינים כדאי למקם בסלסילות. קל יותר להוציא ומלכלך פחות את הארון.
הכותבת: חני בוסקילה, מומחית לסדור הבית. בעלת האתר "הבית מסודר".
חני בוסקילה הינה מומחית בתחום סידור הבית .
סידור בית מקצועי הינו עסק למקצוענים. באתר הבית מסודר תוכלו למצוא טיפים רבים בנושא.
סידור בית מקצועי הינו עסק למקצוענים. באתר הבית מסודר תוכלו למצוא טיפים רבים בנושא.