מהי נשירת שיער אצל גברים?
נשירת שיער היא בעיה אסתטית נפוצה, ממנה סובלים גברים ונשים גם יחד. למרות שהבעיה מזוהה בעיקר עם הגיל השלישי, לא מעט אנשים סובלים ממנה גם בשלבים מוקדמים הרבה פחות של חייהם. לכל אדם נושרות שערות מפעם לפעם, חשוב להדגיש כבר בנקודת ההתחלה. נשירת שיער בעייתית מתרחשת כאשר כמות השערות הנושרת עולה על הגבול הנורמלי, כשבדרך כלל מדובר כאן על יותר מ-50 שערות שנושרות באופן "טבעי" מדי יום, כולל במהלך סירוק השיער. אדם ממוצע מאבד בין 50 ל- 100 שיערות ביום אבל שימו לב ששיער עלול לנשור מאזורים שונים בגוף, אבל הבעיה העיקרית והנפוצה מכולן היא נשירת שיער הראש.
את נשירת שיער בגברים נהוג לחלק למספר סוגים. המקרה השכיח ביותר הוא דילול שיער הראש, הנעשה בהדרגה. דפוס הנשירה שונה אצל גברים לעומת נשים: גברים יסבלו מ"מפרצים" ומנשירה שמגיעה עם הזמן למצח ולמרכז הראש. אצל נשים, קו השיער על המצח נשמר בדרך כלל, כשהירידה היא בנפחו של השיער. תסמין אחר של נשירת שיער הוא קרחות עגולות (אלופציה), התרופפות השיער או נשירה מלאה בכל הגוף, השכיחה הרבה פחות (זוהי למשל אחת מתופעות הלוואי של טיפולי כימותרפיה).
הגורמים לנשירת שיער
לנשירת שיער יש לא מעט גורמים פוטנציאליים, המשתנים אצל כל אדם. הגיל מהווה פקטור משמעותי, כאשר עם השנים הופך השיער לדליל ולדק יותר, מה שמגדיל את סיכויי הנשירה שלו. נשירת שיער עלולה להיגרם עקב סיבות הורמונליות (היא למשל נפוצה אצל נשים בתקופת ההריון), גורמים גנטיים, מחלות עור (קשקשים, פצעים, דלקות וכן הלאה), מחלות נלוות אחרות, נטילת תרופות מסוימות, הרגלי תזונה קלוקלים, עונת השנה (השיער נושר יותר בחודשי הקיץ), טיפול לא נכון בשיער (חשיפה לכלור, צביעת או החלקת שיער) – והרשימה עוד ארוכה.
אז מה אפשר לעשות?
הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות הוא להסיק שנשירת השיער היא "טבעית", ולכן אי אפשר לטפל בה. התפיסה הזו לא מדויקת, מכיוון שיש כיום שורה ארוכה של טיפולים אופציונליים לנשירת שיער. בין היתר אפשר להצביע על שמפו מיוחד נגד נשירת שיער, טבליות פרופסיה, תמיסת רוגיין להתזה על הקרקפת, שיפור הרגלי התזונה (למשל תוספי תזונה עמוסי ויטמינים), מסכות הזנה ועוד. אם הבעיה נגרמת עקב גורם חיצוני כלשהו, דוגמת מחלת עור, ברור שצריך לטפל בו קודם כל לפני שחושבים מה לעשות כדי להפסיק את הנשירה: טיפול במקור הבעיה יכול לעזור.
אביעד א.