אולקוס נגרם מחיידק בשם הליקובקטור פילורי. את החיידק המדובר ניתן למצוא ב- 50% מכלל האוכלוסייה, כלומר חצי מאיתנו נשאים של החיידק ולכן לא בהכרח החיידק הוא הגורם הישיר למחלה אך הוא בהחלט עלול לעלות את הסבירות לאולקוס. החיידק גורם לדלקת בתוך הקיבה ועלול אף לגרום לדלקת חריפה עד לרמה של פצע בקיבה.
לרוב מזהים את החיידק על ידי בדיקת דם או על ידי תבחין נשימה- על ידי שתיית נוזל חומצי ונשיפה לתוך מבחנה המחוברת למחשב ומזהה את החיידק.
באולקוס ניתן לראות שני מצבים:
פחות מידי מוצין ברירית שמצפה את הקיבה ומגינה עליה מפני חומציות הקיבה.
או: עודף חומציות HCL
מה מרגישים?
• כאבים כאשר הקיבה ריקה
• צרבת
• כאבים מקרינים לאזור הלב
• כאבים מקרינים לאזור הגב
• כאב לא עקבי כתגובה למזונות שונים כגון: חריף, מטוגן, מלוח.
לרוב אנטיביוטיקה מחסלת את החיידק אך יש צורך בשיקום חומציות הקיבה והרירית.
כאשר מטפלים בחיידק באנטיביוטיקה בלבד ללא טיפול תומך ומשלים נוצר מצב שרירית הקיבה לא משתקמת וחוזרת לתפקודה המלא והתקין,וכך ניתן לראות חזרה של האולקוס בדרגות שונות ובמצבים שונים. למשל מצב כמו מתח עלול להוות טריגר להתפרצות חדשה או להחמרת מצב של אולקוס ישן.
לכן מאוד מומלץ לשלב טיפול משלים כאשר רוצים להתמודד עם אולקוס
דרכים טבעיות ויעילות להתמודד עם אולקוס:
• מיץ כרוב - סוחטים בעזרת מסחטת מיצים קשים – (הטעם לא משהו) יש לשתות על קיבה ריקה רבע כוס 3-4 פעמים ביום ורק שעה לאחר שתיית המיץ לאכול במשך עשרה ימים. ריכוז הגלוטמין בכרוב מעודד את סיטנזת המוצין בקיבה.
• אבץ- כמות האבץ ברירית הקיבה אצל אנשים הסובלים מאולקוס נמוכה ולכן תוסף של כדור ליום יכול לשפר את המצב ולהביא לרגיעה. בשל היותו אנטי דלקתי האבץ עוזר גם בשיקום רקמות.
• ויטמין סי- חשוב להקפיד ולקחת ויטמין סי שאינו חומצי בצורת קשירה של אסטר סי על מנת לא להוסיף חומצה ולהחריף את המצב. ויטמין סי מסייע בחידוש רקמות, אנטי דלקתי ונוגד חמצון חזק.
• צמחים מומלצים: חליטת קמומיל, חלמית בחליטה לשתו מספר כוסות ביום.
• בזמן צרבת- מומלץ למצוץ קרח- מקל על הצרבת.
• לאכול פעם ביום שיבולת שועל כדייסה. בשיבולת שעל ישנו חומר רירי (מוצילג) שמרגיע ומרפד את דפנות הקיבה.
• עקרונות לתזונה בזמן התקף: ממומלצת תזונה דלת סיבים. מבושלת וקלה לעיכול. מרקים, אורז לבן, צנים מלחם לבן- סופח חומציות. שילוב של ארוחות קטנות על מנת לא להעמיס על העיכול, ושילוב של מזון לא מתובל מידי.
• מומלץ להימנע מקופאין, מתוק, חריף מלוח ומטוגן.
חשוב לזכור שברגע שאדם בעל נטייה לפתח אולקוס עליו להיות מודע למזונות שמעוררים בו הרגשה לא טובה של צרבת, בחילה או רגישות יתר.
תהילה הלוי טסמה
השינויים קטנים, התוצאות גדולות
ניתן לתאם טיפול ממוקד לטיפול באולקוס
לפרטים 0523848340