איטום בתים פרטיים
אנו עדים לכך כי עבודות איטום בתים פרטיים, מתחילות כאשר הבית נמצא בשלבי בנייה. עם השנים האיטום נשחק ונהרס ויש לבדוק בכל פעם את מצב האיטום. לא רק הגג חייב באיטום, כי אם גם קירות הבית, אשר באים במגע עם הקרקע ומועדים לרטיבות. כשלים באיטום, יגרמו נזקים למבנה. הסימנים המובהקים הם נשירה של טיח ובמקרים קשים יותר, המים יחדרו מתחת לרצפות. ביצוע נכון ומדויק של עבודות האיטום, ימנעו נזקים קשים.
כדאי לשים לב למקומות ודגשים חשובים באיטום הבתים כגון:
- איטום המבנה וכל החלקים שבאים במגע עם הקרקע
- ביצוע איטום קיר מעטפת לפני יישום שכבת הטיח הראשונה
- שכבת האיטום צריכה להיות גבוהה ממפלס הקרקע
- בדיקה וביצוע ניקוז תת קרקעי וניקוז עליון
- איטום איכותי ומדויק, של אזורים רגישים בבית הפרטי כמו מרתפים
- בעת איטום הגג, יש לקחת בחשבון את השיפועים ולחשב את האזור שיהיו בו דוד שמש, לוויין וכדומה.
עבודות ההכנה לפני איטום של בתים פרטיים
אחד השלבים החשובים של איטום, הינו שלב ההכנה. יש לבצע עבודת הכנה בדיוק רב, את ההכנה של השטח יש להתחיל בהסרת גושי בטון וטיט. ניתן יהיה להסיר את הבטון באמצעות פטישון. יש לשטוף לאחר מכן את האזור שאותו מעוניינים לאטום בכדי להסיר שכבות קשות יותר של מלט. יש לבצע החלקה של השטח המיועד לאיטום עם תערובת הרבצה שמתאימה לחומר האיטום שיותקן, אם בגג או אם בקירות וברצפות.
יש לעבוד עם תכנית מובנית של קבלן האיטום. המפרט הטכני יפרט מה אוטמים ובאילו חומרים יש לאטום. כאשר קיים מפרט טכני לאיטום, ניתן לפקח על עבודת האיטום והקבלן יפקח על האיטום בהתאם לשלבים הרשומים בהתאם למפרט. יש לוודא, כי לקבלן האיטום יש תעודת קבלן מורשה ורשום. זוהי תעודה שניתנה ע"י מכון התקנים ומאשרת כי הקבלן עבר את ההכשרה המתאימה ומבצע בכל שנה השתלמות.
בדיקת האיטום לאחר הסיום
יש לבדוק את עבודת האיטום לאחר סיומה, ע"י בדיקת הצפה. יש לסתום את מוצא הניקוז ולהציף את שטח האיטום במים בגוב של 5 ס"מ לפחות. יש להשאיר את המים ל-72 שעות ואז בודקים אם קיימת רטיבות במקום מסוים. את אותה הבדיקה, יש לבצע גם באיטום הקירות החיצוניים וליד החלונות. יש לקבל תעודת אחריות שמתאימה לחומרי האיטום, היות וישנם חומרי איטום ששנות האחריות הן רבות יותר, כמו למשל יריעות ביטומניות שהאחריות להן, ניתנת לתקופה של 10 שנים.
מאמר באדיבות חברת ארגמן איטום