בכל יום עוד זוג של הורים אשר שולח את הילדים שלו אל המסגרות השונות שמערכת החינוך מציעה דואג להכין את הילדים בצורה ראויה לעוד יום שכזה עם בגדים הולמים וכל יתר הציוד הנדרש ליום הלימודים עצמו. מלבד כל אלה תמיד ישנו העניין של הכנת הכריכים לארוחה שאוכלים אלה בהפסקת האוכל, ואי אפשר שלא לראות כיצד תחום הארוחה עבורם הוא עניין שעובר שינוי.
תם עידן הכריכים
אולי זה בשל הרמה ההולכת וגוברת של מודעות לגבי כל מה שאנחנו בוחרים להביא אל פיהם של הילדים שלנו מגיל קטנות, ואולי זה בשל העובדה כי אלה נעשו להרבה יותר בררניים בעידן שהוא משופע בסוגים שונים של אוכל בכל מקום אליו פונים ללכת, בבית ומחוצה לו, מה שכן בולט מאוד לראות הוא כי הורים כבר לא שולחים את הילדים שלהם עם כריך של שוקולד השחר או כריך עם גבינה, בייחוד כאשר כל אחד מאלה הם עם פוטנציאל גדול ביותר להיות פחות טעימים ככל שחולפות להן השעות בתוך תיק עמוס במחברות וספרים.
עם שימוש בתיק ייעודי שבו אפשר להכניס בצורה נוחה את הארוחה הטעימה לאכילה גם בעוד כמה שעות טובות, והאפשרות להכניס תיק אוכל תרמי אל תיק שבו חלק ניכר מן הספרים יכול לשהות בתוך לוקרים אשר מיועדים בדיוק למטרה שכזו, הפסקת האוכל של הילדים נעשתה לחוויה הרבה יותר חיובית מאי פעם. כריכים? יותר דבר שמזכיר את אלה שמוגשים במסעדה מאשר אלה שילדים לפני עשור אכלו.
שומרים על עניין באוכל
זה לא סוד כי באזור של כל בית ספר תמיד ישנו קיוסק שמוכר כל מיני דברים שיכולים להחליף את הארוחה שהשאירו ההורים בתוך שקית, איך שומרים על דמי הכיס מבזבוז שהוא אחרי הכל לא בריא ועל הילדים עם עניין לאכול את הארוחה שהכינו ההורים עבורם? ברגע בו ההשקעה בארוחה לא תלך לטמיון והכריך יישאר צונן או חם לפי הצורך, כך גם הילדים ישמחו לאכול אותו בעניין רב. רק צריכים להקפיד ולבחור תיק אוכל תרמי שמתאים לסגנון של הילד יחד עם ארוחה מזינה ומשביעה שיכולה להיות כריך חביתת ירק, כריך עם קציצות או אפילו סלט ירקות שמגיע בכלי נוח לערבוב עם רוטב טעים. השמיים הם הגבול ברגע שבו הכלי להכלת המזון הוא כזה ששומר על הערך התזונתי ועל הטריות של האוכל עד לצריכה הטעימה שלו.
מטרתי בכתיבת המאמרים היא לספק ביקורת צרכנית נוקבת הנוגעת לתפעול של שירותים ומוצרים ישראליים שונים.