מרפסות שמש
חולמים על מרפסת שמש בה תוכלו להתענג על כוס משקה קר בלילות הקיץ החמים או לגדל בשטחה תבליני גינה או פרחי נוי? זה הזמן לדעת הכול על הליכי הוספה והרחבה של מרפסות השמש המהוות שדרוג משמעותי לאיכות החיים.
כיום, לאחר החלת התיקונים לחוק התכנון והבנייה, לרשות כל אחד ואחת מביניכם המתגורר בבניין מגורים משותף ללא מרפסות, עומדת האפשרות להוסיף מרפסת בצמוד לדירתו בגודל של 12 עד 14 מ"ר. הוספה של מרפסת השמש מתאפשרת כיום לכלל בעלי הדירות במבני מגורים משותפים וכל זאת ללא קשר למספר הקומות במבנה, גובה המבנה ומספר הדירות בבניין. לכל אילו מביניכם המחזיקים במרפסת שמש קטנה אשר אינה מנוצלת כראוי, עומדת האפשרות להרחיב את שטח המרפסת לשטח מינימאלי של 12 מ"ר ושטח מקסימאלי של 14 מ"ר.
מרפסת שמש והערך הנדל"ני
הוספה ו/או הרחבה של מרפסת שמש, הינה פעולה התורמת באופן ישיר לערכו של הנכס שבבעלותכם. על פי הערכות שונות בענף הנדל"ן הישראלי, הוספה ו/או הרחבה של מרפסות שמש לשטח הדירה מעלה את ערך הנכס בכ-10% משוויו. כפועל יוצא מכך, ההשקעה הכספית הנדרשת בתכנון והתקנה של מרפסת שמש היא למעשה פעולת השקעה המיועדת לצרכי השבחת הנכס.
כיום, החוק מתיר הוספה ו/או הרחבה של מרפסת שמש בכל מבנה מגורים משותף וזאת ללא קשר לשנת בנייתו. כפועל יוצא מכך, הוספת מרפסות מהווה פעולה נפוצה במסגרת יישום הליכי תמ"א 38 במבנים שאינם עומדים בתקן הנדרש מפני רעידות אדמה, כאשר רוב המבנים המיועדים לתמ"א 38 נבנו לפני שנת 1978. יחד עם זאת, הצבתן של מרפסות בשטח מבני מגורים ישנים מחייב מיפוי מקצועי של המבנה וזאת לצרכי תכנון אופטימאלי של הקמת המרפסות בהתחשב בתוואי השטח ומצב התשתיות במבנה טרם יישום פעולות תמ"א 38.
חשוב לדעת: הליכי הוספה או הרחבה של מרפסת לדירת המגורים אינם כוללים דרישה לתשלום היטלי השבחה, וזאת במקרים בהם גודל המרפסת עתיד לעמוד על 12 מ"ר. כפועל יוצא מכך, תכנון והקמה או הרחבה של מרפסות השמש הן פעולות בעלות ערך כלכלי רב בכל הנוגע להיבט הנדל"ני לטווח הבינוני והארוך.
לצורכי תכנון, ייצור, הקמה והתקנה של מרפסות השמש, תדרשו לשכור את שירותיהן של חברות העוסקות ומתמחות בתחום. חברות אלו מאפשרות לכם ליהנות גם משירותי אדריכלות לצורך התכנון וליווי הליכי קבלת היתרי הבנייה וגם משירותי הנדסה המיועדים לצרכי תכנון וייצור של המרפסות בהתאם לתקן הישראלי.
רון ברגמן