במאמר זה נפרט כמה נקודות מפתח על התקרחות גברית. התקרחות גברית, או התקרחות אנדרוגנטית, מתרחשת בדרך כלל בשלב מאוחר יותר בחיים כתוצאה משינוי ברמות ההורמונים.
נשירת שיער יכולה להיות דבר מאוד מצער מבחינה נפשית עבור גברים, והם עשויים לחפש מגוון של טיפולים לטיפול של נשירת שיער עבור גברים. גורמים אחרים של נשירה אצל גברים כוללים ליקויים תזונתיים, זיהומים, ואפילו כמה תנאים פסיכולוגיים. הטיפולים הקיימים נכון להיום כוללים סוגי תרופות,טיפולים בלייזר, ואף טיפולי השתלת שיער.
מהם הגורמים להתקרחות גברית
התקרחות גברית משפיעה על מחצית מכל הגברים האמריקאים מעל גיל 50. גברים ישראלים נוטים בדרך כלל לאבד את השיער שלהם כאשר שלושה גורמים עיקריים יוצרים אינטראקציה: גנטיקה, גיל, הורמונים.
התקרחות גברית ידועה גם בשם androgenetic alopecia, מתרחשת כאשר רמות ההורמון משתנות במהלך חייו של אדם. גורמים גנטיים משפיעים גם על הסבירות של התקרחות גברית בגילאים מוקדמים כגון גילאי העשרים. גורמים אלה תורמים להידרדרות הדרגתית של חללים זעירים בעור בבסיס השערות, המכונה זקיקי שיער הקרקפת. השיער גדל באופן דרמטי קצר יותר ועדין עד כדי ששערות חדשות חדלות לגדול.
רוב הגברים בישראל מפתחים מידה מסוימת של קרחת, זאת על פי גילם ומטענם הגנטי. התקרחות גברית משפיעה על מחצית מכלל הגברים הישראלים עד גיל 50 ועד 80% מהגברים באותה קבוצה עד גיל 70. בהיבט זה יש להבדיל קבוצות אתניות אחרות, אשר מושפעות פחות. ניתן להבחין בצורה ברורה כי לגברים עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה או שנייה, המאבדים את שערם, יש סיכוי גבוה יותר לאבד שיער בעצמם.
מתי צריכים ללכת לבדיקת רופא
על פי הגנטיקה, מקרה של נשירת שיער אצל גברים נקשר לסרטן הערמונית, סוכרת, השמנת יתר ולחץ דם גבוה, או יתר לחץ דם. זה יכול להתרחש כתגובה ללחץ או לאחר מחלה או ניתוח מורכב, או כתוצאת לוואי של תרופות מסוימות, כגון נוגדי קרישה, או מדללי דם, ותוספי ויטמין A. נשירת השיער יכולה גם להצביע על מצב בריאותי, כגון זאבת, זיהום פטרייתי, או בעיה בבלוטת התריס.
סיבות אפשריות לנשירת שיער גברית אחרות כוללות:
• מחסור בברזל
• עודף ויטמין A, אולי כתוצאה של סמים
• מחלה כרונית חמורה, כגון סוכרת או זאבת
• תת תזונה
• שימוש בנוגדי קרישה, או מדללי דם
• שפעת, היוצרת הפרעה של מחזור צמיחת השיער
מספר שינויים גנטיים נקשרו אל נשירת שיער גברים בכל העולם, אך רק אחד מהם אושר על ידי מחקר, הגן קולטן אנדרוגן (AR).
מחקרים אחרים הראו כי כמות חריגה של חלבון הנקרא פרוסטגלנדין D2 בקרקפת של כמה גברים יכולה לקשור למקרים של איבוד שיער. מכאן נובע כי כל אדם שחושש כי נשירה של שיער הראש שלו עשויה להיות סימפטום של בעיה בריאותית צריך לראות רופא.
מטרתי בכתיבת המאמרים היא לספק מאמרים חשובים בכל הנוגע לחידושים בעולם הבריאות