כרם אביתר – היינן ישעיהו שוורץ
יקב בוטיק משפחתי המייצר את יינותיו מכרמו השוכן על הר אביתר בגובה 790 מטרים הצופה על הרי נפתלי. זו טעימה ראשונה שלי מיינות היקב, שנעשתה באירוע הפתיחה של מקדש היין בירושלים.
מרלו 2014 ארץ נפתלי – שנת בציר 2014 הייתה די מתונה באופן יחסי, ללא עומסי חום קיצוניים וסך כל ההבשלות היו טובות. ואכן במרלו של אביתר יש ארומות טובות עם רמת חומצה טבעית נהדרת, ועושה רושם שהיינן ניהל יפה מאוד את התסיסות. הפה מתמלא בטעמי תותים ושזיף סגול, מוקפים בטאנינים בעלי מרקם חלק. יין מאוד עסיסי, ביחוד ארומות של עשבי תיבול טריים ופרחים. היין עדיין צעיר, ולדעתי עוד שנה בבקבוק הטאנינים יזדקפו, והיין יהיה במיטבו. יופי של יין. מחירו 110 ש"ח – VFM (תל”כ – תמורה לכסף): יין שיותר מתאים לקטגוריית המחיר הדו ספרתי.
סירה 2014 – מדובר ביין שמכה בכל החושים. ההובלה ניתנת לאוכמניות הכתושות, קרמל וריחות הפרחים. הפה עשיר ודחוס פרי שחור, עם גרעין של פירות מתוקים, לבנדר ואדמה רטובה. הכל עטוף בטאנינים בשלים. יין שאפשר להגדיר אותו כבעל עומק כי אין לו תחתית. יופי יופי של יין. מחירו 99 ש"ח – VFM לחלוטין.
יקב תשבי – היינן גולן תשבי
יקב תשבי הוא כבר מזמן לא רק יקב. יש בו מסעדה אזורית גדולה (שעומדת לגדול עוד יותר), מאפיית לחמים עם תנור עץ – שמוציאה לחמים משובחים ועוגות מטורפות, יש גם מעשנת בשר בסופי השבוע, וכמובן חנות שוקולד של וולרונה – שתשבי היא היבואנית. אבל מה עם היין?
הזן של ענביי הפינו-נואר גדל בכל רחבי העולם, אך בעיקר במקומות בהם קיימים תנאי אקלים קרירים. העלים שלו מתאפיינים בכך שהם קטנים בגודלים ביחס לזנים אחרים מהם מפיקים יין אדום כמו קברנה סוביניון וסירה, והפרי עצמו מזכיר במבנהו ובצורתו אצטרובל. הזן רגיש מאוד להשפעה חזקה מדי של קרני אור השמש, לרוחות, לקרה וגם לקרקע עליה הוא גדל, ולכן נחשב לקשה מאוד לגידול. לתנאי האקלים יש השפעה ישירה על טעם של הענבים מהם מפיקים את היין.
תשבי פינו נואר 2013 – על הבקבוק יש תווית עליה כתוב פינו נואר, אבל הנוזל בפנים לא משקף כלום ממה שמצפים למצוא בפינו נואר. יין שנעדרים ממנו לגמרי מאפיינים זניים כלשהם. מחירו 85 ש"ח – נושא ה- VFM לא רלוונטי.
תשבי פטי וורדו סינגל ויניארד 2014 – ניחוחות מעיקים של שזיפים בשלים, תבלינים ורמזים קלים של קרמל, וניל ומוקה. בפה טעמי פירות מרוכזים, ריבתיים, כשהחומציות המתבקשת על מנת לאזן את מתקפת הפרי לא קיימת בכלל. האיזון ממנו והלאה. מחירו 130 ש"ח – VFM לא רלוונטי.
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין