למרות שקיימות סוגי סוללות עמידות יותר יצרניי מכשירי הסלולר וברוב מוצרי האלקטרוניקה נמצא סוללות מסוג ליתיום-יון.
מחיר הסוללות בטכנולוגיות חדשות יותר זמין ליצרנים כבר היום, מחזורי הטעינה של סוללות אלו מגיע למעל 10,000. התוצאה של שימוש בסוללות אלו במקום סוללות הלתיום יון יהיו הרות אסון הרי החלפת הסוללה במכשירי סלולר היא דלק כלכלי עבורן.
עד שלא תהיה ברירה ליצרני הטלפונים החכמים נצטרך להסתפק בסוללה שמחזורי הטעינה שלהם בין 500 ל 800. רק להשוואה מחזורי הטעינה בסוללת שעון אפל מגיעה ל 1000 שזה המון לסוללה בגודל של 3 ס"מ.
השוני בין סוללות יצרני הסלולר מסתכם בגודל הסוללה ובאמפר, מבנה הסוללה ומחזורי הטעינה באייפון שונים מפאת שימוש בשבבים שדורשים יותר מתח לאפשר להם לתפקד באופן גבוה, לכן אפל גרמו להאטה המפורסמת במכשירי Apple.
מעט על סוללות הלתיום-יוןסוללות הליתיום נפוצות מאד בגלל עמידותן והיכולת שלהם לשמר אנרגיה לתקופה ארוכה ולספק מתח יציב לאורך כל מחזורי הטעינה באופן שווה.
התאים הכימיים אוגרים את היונים החשמליים ואלו כאשר מאבדים את היכולת לשמר את היונים הסוללה נטענת במהירות וגם פורקת במהירות. בכדי להגדיל את אורך חיי הסוללה יש ליצור שטח פנים גדול יותר, בעיה שגוזלת מקום מיותר בתוך הטלפונים החכמים שהטכנולוגיה בהם תמיד מצריכה עוד ועוד מקום להטמעה של רכיבים חדשים.
על סוללות הליתיום יש לוח אלקטרוני שאחראי על ניהול הסוללה והזרמת מתח באופן קבוע. לדוגמה במכשירי האייפון אפל הגדירו שמנהל הסוללה יותיר לתאי הסוללה להיטען באופן קבוע עד 80% למרות שהסוללה נטענת מ1% ועד 100% הקיבולת של הסוללה היא 80%. המטרה היא להפחית בעומס התאים ובך להגדיל ב 40% את אורך חיי הסוללה.
בתקופה האחרונה יש זיופים רבים של סוללות הליתיום יון המקוריות במפעלים בסין, סוללה המספקת את אותו המתח אולם הטכנולוגיה שבה היא מיוצרת שונה וכך גם בקרת האיכות וטיב החומרים מהם יוצרת הסוללה שונים לחלוטין כך שעמידותה פחותה מהסוללה שהיצרן המקורי משווק.
כיצד נדע מתי צריך להחליף סוללהפעמים רבות נתקלתי בטלפונים שהגיעו אלינו לטיפול לאחר שבמעבדה אחרת החליטו שצריך להחליף סוללה, בדיקה קצרה חשפה את התקלה שהיתה לגמרי אחרת והלקוח הרגיש שכספו בוזבז לשווא ובצדק.
בדיקת הסוללה כמעט ואינה זמינה במעבדה שכן הכלים לבדיקתה יקרים מאד, ומכשיר בודד מגיע למחיר של מאות אלפי שקלים שפשוט לא משתלם להחזיק לכן איתור הבעיה בסוללות האייפונים מתבסס על סימפטומים מוכרים, ידע, ניסיון ומקצועיות הטכנאי.
• סוללה מתרוקנת במהירות - במידה והטלפון ברשותכם רק כשנה, אין זה סביר שיש בעיה בסוללה ולכן רצוי לשלוח את המכשיר לבדיקה או במסגרת האחריות אצל היבואן או במעבדה, רצוי לוודא שהמעבדה וותיקה מה שיעיד על מקצועיות.
• אחוזים משתנים - כשסוללות הליתיום יון לא מצליחות לשמר את האנרגיה אומדן האחוזים אינו נכון צריך להחליף את הסוללה.
• סוללה נפוחה - ברגע שיש זליגה של חומרים כימיים בתוך הסוללה התנים מתעוותים ולכן הסוללה מתנפחת ורצוי להחליפה.
למי מכם שמחזיק במכשיר אנדרואיד מסוג סמסונג כדאי לדעת שלא בכל המקרים בהן הסוללה מתרוקנת מהר יש צורך בהחלפת הסוללה לעתים מדובר בתקלה פשוטה שניתן לפתור בעצמכם.
לתכנת האנדרואיד הפרוצה זו שניתנת לתכנת כמעט על ידי כל אחד גרמה לשתילה של שפת תכנות שאינה מקצועית או ששתלו בכוונה תוכנה שתקרא על הזמן את מיקומכם מה שמעמיס על הטלפון וכך מתרוקנת לה הסוללה במהירות.
במכשירי אפל דבר כזה לא יכול להתרחש, אפל מנתרת ובודקת כל אפליקציה לפני שמועלה לשרתים שלהם ומשם להורדה על ידי המשתמשים, לכן הקוד של תוכנת אפל לא משאיר מקום לחובבנים לשתול תכנות מעקב ואפל מציבים תנאי סף חמורים להשקת אפליקציה בחנות האפל סטור.
למכשירי האנדרואיד איפס להגדרות יצרן יפתור את הבעיה בקלות.
יוחאי טכנאי בכיר מזה 10 שנים בתחום האלקטרוניקה מומחה ביבוא חלקים מקוריים ותיקון מכשירי סלולר.
טלפון 099669399
כתובת המעפילים 17 כפר שמריהו