ניהול עסק הוא עניין תובעני המצריך מיומנויות מגוונות בזירות שונות. בין היתר, על בית העסק לדאוג ללקוחות חדשים ובו בזמן לשמר את הוותיקים, להיות מאורגן פיננסית ולדעת כיצד לעשות ניהול חשבונות, לגייס עובדים חדשים וליצור סביבת עבודה נעימה, כל זאת עוד לפני שדיברנו על פיתוח עסקי שוטף, שאם לא יתקיים, יהיה זה כגזר דין מוות לעסק. חולמים להשיג את כל זה? ייתכן כי זה בדיוק הזמן לשלב פנג שואי בעסק שלכם.
מהו הפנג שואי?כשמדברים על פנג שואי מדברים על אנרגיית חיים, על כוח, על צ'י. יש המאמינים כי אין בית או עסק שיכולים להתקיים ללא יישום עקרונות הפנג שואי, וכי אותה אנרגיה בדיוק היא זו שאחרית להניע את המקום והאנשים בו, והיא שתזרים לתוכם את החיות לה הוא זקוקים כדי להגשים את עצמם בצורה הטובה ביותר. אם אתם חשים שהעסק שלכם איננו על הדרך הנכונה, יישום עקרונות הפנג שואי עשוי להיות קריטי עבורכם.
אז כיצד משלבים פנג שואי בעסק שלכם?ראשית, יש לבחון את העסק בצורה יסודית, מה שייסע לכם לאבחן מה חסר לו והיכן הוא זקוק לשיפורים. למשל, אם הכניסה למשרד, לבניין או לחלל העבודה לא מסודרת או שאין בה עציצים ירוקים, יכולה להיות בכך פגיעה באותה אנרגיה טובה שאנו מבקשים להזרים למקום. על חלל הכניסה להיות פתוח ומזמין ולא צפוף או עמוס מדי, ללא חפצים המונחים כמכשול, שבורים או סדוקים. גם על שולחן העבודה שלכם להיות נקי מחפצים מיותרים ומסודר, כך תוכלו לעשות גם סדר במחשבות שלכם.
שנית, חשוב לזכור שאנרגיה מגיעה מאור ושמש. לכן, שימו לב שנכנס מספיק אור לחלל העבודה וכי יש תחלופה של אוויר מן החלונות. השתדלו להימנע מאור פלורסנט ועשו שימוש בנורות בעלות גוון צהבהב חם.
היכן ממקמים חפצים לפי עקרונות הפנג שואי?מומחי הפנג שואי מאמינים כי מאחורי כל דבר בסידור הרהיטים והחפצים ישנו הגיון ויש לשים עליו את הדעת. כך למשל, יש לחשוב היכן ולאיזה כוון יהיה הכי מומלץ למקם את הקופה המכניסה כסף לעסק, את שולחנות העבודה, את הכיסא בו יושב בעל עסק ואת זה של הלקוח ועוד. מומלץ לגייס אליכם מומחה בפנג שואי, אדם בעל ניסיון וידע שלמד והתמקצע בתחום, שיוכל יחד אתכם להזניק את העסק כמה רמות למעלה, אפילו בעזרת מספר שינויים ושדרוגים בודדים לחלל העבודה שלכם.
רונה וייס בלוגרית וכותבת תוכן בבלוג של המלצות לצרכנים