אמנות דיגיטלית בארץ
אמנות דיגיטלית או אמנות ממוחשבת, היא אמנות בה היוצר משתמש בעזרים דיגיטליים כגון מחשב או מצלמה דיגיטלית ליצירה. ישנם סוגים רבים של אמנות דיגיטלית כגון אמנות פרקטלית , ציור בעזרת מחשב, צילום דיגיטלי ומידול בתלת-ממד.
אחד הסימנים שאנחנו חיים במאה העשרים ואחת הוא שהמחשב מלווה את חיינו, רובנו עובדים מול מסך המחשב, גולשים במכשירי הסלולר, ובערב צופים במסך הטלוויזיה. אך האמנות בארצנו כמעט ולא השתתפה בתהליך. בעולם היצירות הראשונות בתחום נעשו יוצרים שהיו מתכנתי מחשבים. כיום, בזכות תוכנות שונות, העבודה האמנותית נעשתה אינטואיטיבית יותר ונגישה ליוצרים רבים יותר והפופולריות שלה עלתה.
באחרונה נפל דבר בשדה האמנות בישראל, כאמן דיגיטלי שמחתי מאד שכמעט בו זמנית נערכו ארבע תערוכות המבטאות את הקשר שבין האמנות והמחשב. תערוכת "דקוד" במוזיאון העיצוב חולון, תערוכת "מנוע חיפוש" במרכז לאמנות עכשווית בת"א, תערוכת "חלומות וחלונות" בגלריה הוראס-ריכטר ביפו, ותערוכת "סיפורי התנ"ך מעוטרים וממוחשבים" במתחם "מינוס 3" בת"א של פרופסור רות בן ישראל.
תערוכת "דקוד" שהובאה מלונדון מציגה את ההתפתחויות האחרונות בעיצוב דיגיטלי ואינטראקטיבי, מגרפיקה מבוססת-מסך קטן ועד למיצבים גדולי ממדים. בתערוכה מוצגות עבודות של מעצבים בינלאומיים מבוססים, בהם דניאל בראון ודניאל רוזין. תערוכת "מנוע חיפוש" נוגעת בלב החוויה האינטרנטית, אך היצירות נוצרו במדיה קלסית, כמו צילום, רישומים או ציורים המבוססים על מסכי מחשב מפוקסלים. תערוכת "חלומות וחלונות" מציגה את עבודותיהם של קבוצת "עשרה אומנים דיגיטליים" שלכל אחד יש סגנון שונה, והם הגיעו מתחומים שונים: צילום, גרפיקה, או ציור קונבנציונלי. תערוכת "סיפורי התנ"ך מעוטרים וממוחשבים" מציגה סדרות המוקדשות כל אחת להתרחשות מקראית מסוימת: סדרת אדם וחווה, סדרת קבלת התורה, סדרת בריאת העולם, ואחרות.
בעולם, ציור ממוחשב קיים משנות השישים. ויש שפע של תצוגות קבע ותערוכות מתחלפות במוזיאונים מובילים ביניהם מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון ומוזיאון MOMA בניו יורק, ציירים חשובים, פסטיבלים, ואוצרים מתמחים. בארץ המצב שונה לחלוטין, לא היו כמעט תערוכות וכל תשומת הלב של המוזיאונים, והגלריות הייתה לעבודות וידאו ולמיצג בלבד.
לכל אחד מאלף האמנים המציירים במחשב בארץ, ביניהם אסי דיין ויהודה פוליקר, יש סיפור וסגנון ייחודי, כדוגמה מעניינת בחרתי את הקריירה האמנותית של פרופסור רות בן ישראל, בן-ישראל, כלת פרס ישראל לחקר המשפט, מומחית בתחום דיני העבודה בישראל ובעולם, רקדנית, ציירת, סופרת ומחברת מוסיקה. בגיל 74 עם פרישתה הלכה ללמוד גרפיקה ממוחשבת, ובגיל 81 יצאה בתערוכת יחיד "סיפורי התנ"ך מעוטרים וממוחשבים".
ישראל הרצל
הרצל 73, כ"סטלפונים: 050-9258355
-----------------------------------------------
הצטרף לדף אוהדים של בנימין זאב הרצל בפייסבוק
https://www.facebook.com/pg/herzli99/photos/?ref=page_internal