למרות שאנו נמצאים בעידן האינטרנט, עידן הדפוס והשימוש באמצעים שאינם דיגיטליים ממשיך לתפוס חלק ניכר מחיינו. אחד מהאמצעים האלו הן החותמות.
חותמות עדיין משמשות אותנו במגוון רחב של תחומים; בין אם מדובר בשימוש עסקי או פרטי. כיום השימוש המרכזי לחותמות הינו לעסקים ומוסדות, אך ניתן למצוא חותמות גם בשימוש פרטי. כל בעל עסק שמעוניין להפקיד שיק בבנק מחוייב לשים את החותמת של בית העסק שלו בגב השיק. מעבר לכך ניתן לראות שימוש בחותמת גם על גבי קבלות וחשבוניות, מעטפות ונייר משרדי לסוגיו.
במגזר הפרטי ניתן לראות בעיקר שימוש בחותמות לאירועים ובתוך קטגוריה רחבה זו, עיקר השימוש הינו בחתונות. בין מדובר בחותמות שעווה להחתמה על גבי מעטפות ההזמנה או התודה למשתתפים באירוע ובין אם מדובר בהחתמה על גבי ההזמנה עצמה באמצעות חותמת עגולה או ריבועית.
שימוש נוסף באמצעי זה הינו למתן פידבק חיובי לתלמידים בבתי ספר או בגני ילדים. מורות וגננות רבות נאלצות לעבור דף דף ולרשום באופן ידני פידבק כזה או אחר לתלמידיהן ומאחר ובדרך כלל ישנם תלמידים רבים לכל מורה, מדובר בעבודה לא פשוטה כלל. חותמת פידבק מאפשרת למורה או לגננת לעבור במהירות על עבודות ויצירות התלמידים ובקלות לתת את הפידבק הרלוונטי. הפידבק יכול להינתן בצבעי דיו שונים על מנת שיראה מעניין יותר לתלמידים.
אחד השימושים החשובים והיעילים ביותר בחותמת הינו להוכיח מעבר לכל ספק שמסמך מסויים עבר בדיקה או התקבל על ידי בעל תפקיד כזה או אחר בחברה או במוסד. ניתן לשלב בחותמת גם את התאריך בו התקבל או נחתם המסמך. שינוי התאריך נעשה באופן דינמי בהתאם לתאריך בו נחתם או התקבל המסמך וכך ניתן להוכיח את תקפותו. חותמת דינמית נוספת מהסוג הזה הינה מספרון המאפשרת שינוי של מספר המסמך באופן דינמי. סוגי חותמות אלו מאפשרים למשתמש להוכיח את תקפותו של מסמך ולעשות זאת בקלות רבה לאורך זמן ובו בזמן גם לשלב את הכיתוב בו הם מעוניינים לדוגמא המילה "נתקבל" או "מאושר".
ניתן לראות שימושים נוספים לחותמות בתחומים פחות צפויים, למשל לעיצוב גרפי של מוצרים, לשימוש על גבי בדים וחולצות, החתמה על גבי ידי משתמשים על מנת לזהות אותם בכניסה ויציאה ממתחמים שונים ועוד. כפי שניתן לראות למרות שנראה שעברנו לעידן חדש שכולו דיגיטלי השימוש באמצעים שאינם כאלו הוא נרחב מאוד וימשיך ללוות אותנו עוד שנים רבות מאחר ואין תחליף לעולם האמיתי בו אנו חיים.