חג שבועות בפתח וחגיגת היינות הלבנים מתחילה. בשנים האחרונות חלה מהפכה של ממש גם ביקבים וגם אצל ציבור חובבי היין, והרגלי השתייה משתנים. הרבה יותר יינות נגישים שמתאימים לאקלים הישראלי, יינות לבנים תופסים נתח שוק נכבד מאוד, ויש עלייה מתמדת בייצור יינות לבנים. יקבים רבים מדברים על כך שתוך מספר שנים היחס בין ייצור יין לבן ליינות אדומים ישתנה מהותית.
עד לפני מספר שנים, היבוא הוא זה שהנגיש את היין הלבן לחובבי היין, והציבור למד להעריך יינות משובחים, שלא היו מנת חלקם של היקבים הישראלים בתחילת דרכם. אבל יותר ויותר יקבי בוטיק התחילו לייצר יינות לבנים איכותיים, מה שאילץ את הגדולים לעשות חושבים ולשנות את התפישה.
פסטיבל לבן על הים בהרצליה WHITE, אותו התחיל להפיק איש הענבים חיים גן בדיוק לפני עשור, צפה את הנולד, ובהתמדה סיזיפית שינה פה את חוקי המשחק. כמו בכל שנה, רגע לפני חג הביכורים מתקיימת במרינה הרצליה (9.5 ו- 10.5) טעימת יינות לבנים, רוזה ומבעבעים, קלילים, טעימים, מהנים, פריכים, וכמובן צוננים. מאות יינות מזנים רבים, עשרות יקבים, והרבה אנשים טובים שבאים לחגיגה של יינות ישראלים עם חיזוק של יינות יבוא משובחים. יהיה קשה לטעום את כולם, הנה המלצתנו מה לא לפספס:
יקב ברקן סגל – ספיישל רזרב גוורצטרמינר 2017
יין חצי יבש שאתם הולכים להתאהב בו הקיץ. צבע זהוב בוהק, אף שמתקיף בריחות הדרים ופירות טרופיים. בפה מינרליות מקסימה, אגסים, תפוחים מעט קליפת תפוז, ועם כל בליל הפרי הזה יש חדות, רעננות ונעימות מקסימה בפה. היין הראשון שעידו לוינסון כיינן הראשי של היקב משחרר לשוק, ואכן לנער הזה פיללתי.
יקב אלונה – הרמוני רוזה גרנאש 2017
רוזה מקסים, חד כתער, מאוזן להפליא. שאפו. קראו עליו עוד במדור עוללות בסוף.
יקב גוש עציון – האלון הבודד סוביניון בלאן 2017
ככה קצת מתחת לרדאר, יקב גוש עציון לא מפסיק להפתיע. סוביניון בלאן שעושה בית ספר לכל השאר.
יקב הר אודם – ויונייה 2017
מהיקב הכי צפוני בארץ של משפחת אלפסי, מגיע יין אצילי, מורכב מאוד, עדיין צעיר מדי, אבל שווה לטעום את הפוטנציאל.
יקב טוליפ – אספרו לבן 2017
היין של דוד בר אילן היינן, מפיץ ריחות בעיקר של פירות לבנים. האפרסק והפומלה משולבים נפלא עם טעמים של תבלינים יבשים. יין פריך ונפלא.
יקב טפרברג – אסנס פינו גרי 2016
הייננים שיקי, אוליביה ודניאל עשו פינו גרי מינרלי מאוד, עם ריחות של אגסים, תפוח ומלון בשל. בקצוות, ובאופן נפלא, מעקצץ לו הפלפל לבן. היין בעל מרקם שמנוני מקסים. לערסל ופשוט להתאהב.
יקב כרמי יוסף ברבדובשלוש השנים האחרונות היקב עובר מהפכה של ממש בכל הקשור להקפדה ולדיוק. פה לא הייתי פוסח על אף יין בטעימה.
סוביניון בלאן 2017 – פלפל ירוק, אשכולית צהובה, ליים ואפרסק. בפה חמיצות מרעננת וסיומת מינרלית מדהימה.
שרדונה 2017 – יין מהליגה של הגדולים. צעיר מאוד מאוד מאוד. שאפו שאפו שאפו.
רוזה 2017 – עשוי מענבי מרלו שמעניקים רעננות, פירותיות וקלילות. מי צריך יותר מזה.
יקב מדבר – דרומי לבן 2016
טעימת השקה של היין שעשוי 51% סמיון, 26% סוביניון בלאן, 15% שרדונה, ו- 8% גוורצטרמינר. ריחות וטעמי פירות מאוזנים להפליא. בקצוות עשבוניות ייחודית. יין קיצי מאוד מהנה.
יקב נטופה
היקב הכי מפתיע עם היינן פייר מיודובניק. יקב שצץ ב- ,2006 והיו רבים שחשבו כי מדובר בסוג של עוד יקב שמדבר על פילוספיה ייננית צרפתית. אבל לאחר יותר מעשור, ואחרי שטועמים מיינות היקב לאורך השנים, מבינים שיש בנטופה עשייה מאוד ייחודית, הקפדה על חומרי גלם, עם ייננות מדויקת שבעיקר לא מפריעה לחומר הגלם לומר את דברם. התוצאה: יין ים תיכוני מענג. גם פה שווה לדגום את שלושת היינות.
דומיין לבן 2017 – ארומות עוצמתיות לצד פירותיות מלטפת. יין לאוכל. שאפו.
דומיין רוזה 2017 – ילד רע, חד, תוקפני, עשבוני מאוד. הופ והבקבוק נגמר.
לאטור רוזה 2017 – רוזה מהליגה של הגדולים. עמק הרון במיטבו. סוף סוף.
יקב רקנאטי – פרנץ' בלנד 2017
פה רקנאטי מראה לכולנו שאפשר לעשות יינות עם אחוזי אלכוהול שפויים. 12% שמכילים בתוכם רעננות, פירותיות, עושר טעמים, ובעיקר אפשר לחוש את הענבים. יין עם טעם של ענבים. כל כך פשוט שזה מדהים.
יקב תבור – סדרת אדמה רוסאן 2017
זה היקב שפרץ עם הזן הזה לפני כמה שנים, וכל שנה היין יותר ויותר מרתק. יין שמעניק עושר של טעמים ואושר על הפרצופים.
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין