מאמר זה מיועד למתאמנים ולמורים בכל שיטות הספורט ובפרט אימוני ג'אגלינג וקרקס.
הבהרה: מאמר זה אינו מכוון לאימונים כמו הרמת משקולות או ריצה אלא יותר לאימון מכוון מיומנות.
טיפ מספר 1- התאמנו על מיומנות שמדליקה אותכם, משהו שיש לכם תשוקה ללמוד. רמת המוטיבציה שלכם תגדל פלאים.
טיפ מספר 2- מומלץ לפני או בזמן תהליך של למידה ללכת לראות מקצוען בפעולה. למשל, לראות איך מורה ליוגה עובר בין תנוחת כלב לעמידת ידיים. כך תקבלו תמונה של איך זה אמור להיראות.
טיפ מספר 3 - תרגישו חופשי להעתיק. לאף אחד איך פטנט רשום על תרגיל שהוא מבצע. אתם רוצים לבנות מופע ג'אגלינג? לכו לראות מופעים טובים, תרשמו לכם דברים שאהבתם ותעשו אותם בצורה הייחודית שלכם.
טיפ מספר 4 - נהלו יומן פתקים או חוברת. בזמן אימון או צפייה עולות תובנות, כדי לא לשכוח תמיד כדאי לרשום את זה.
טיפ מספר 5 - היו מוכנים לכישלונות. העלייה בדרך לקצה ההר מלאה בירידות קטנות. זה יכול להיות מייאש, מתסכל אבל אם מוכנים לזה זה יותר קל.
טיפ מספר 6 - צניעות. אימון בתנאים סגפניים, פשוטים, יגביר את המוטיבציה. אימון במרחב מפנק, מאוורר, עם פרקט ומוזיקה אמנם נחמד מאוד אבל משדר למוח תחושת הצלחה וזה לא טוב למוטיבציה.
טיפ מספר 7 - למד את ההבדל בין מיומנות קשה ורכה:
קשה - כל מיומנות טכנית, מונוטונית שבה יש דגש על ביצוע מושלם וזהה, למשל ביצוע סלטה באוויר או ניגון של קטע מסויים בגיטרה.
רכה - מיומנות בזרימה, היכולת להגיב בצורה מוצלחת לכל שינוי לא צפוי בסיטואציה. למשל, להיות מנהל בחברה, אמן רחוב שמזמין מתנדבים למופע ג'אגלינג או למופע סטנד-אפ.
הדרך לפתוח מיומנויות רכות שונה מאוד ממיומנויות קשות. לרוב הניסיון בפועל הוא האימון הכי טוב. לכן, עדיף לצאת לשטח עם מה שיש ולהתחיל להשתפשף.
טיפ מספר 8 - איך לבנות מיומנות קשה: אם זו מיומנות מורכבת, מומלץ לעבוד בצורה מדויקת עם המון תשומת לב לפרטים, כי כל טעות קטנה שעושים ולא שמים אליה לב- אחר-כך קשה מאוד לתקן. מאוד מומלץ לעבוד בהתחלה עם מורה שמסתכל עליך מהצד ומתקן. כשאתה בונה קישורים לא נכונים במוח קשה מאוד לפרק אותם. לעומת זאת, לבנות קישורים חדשים זה יחסית קל. יש דרך ציורית להסביר את זה, בעזרת תופעת מגלשי השלג. כשגולש סקי יורד במורד גבעה מושלגת ויוצר את השביל הראשון על השלג הרך, זה בעצם כמו הקישורים הראשונים שנוצרים לנו במוח בתחילת לימוד מיומנות. כשהשבילים האלו נהיים עמוקים יותר בשלג, קשה מאוד לסטות מהם הצידה. כך גם במיומנות: אם אנחנו מחווטים את המוח הרבה זמן בצורה לא נכונה, מאוד קשה לתקן.
המשך טיפים במאמר הבא
בהצלחה!