ישנם סוגי פסולת רבים בעולמנו כאשר חלקם ניתנים לפינוי וטיפול בקלות יחסית (למשל, נייר) ואילו אחרים מכבידים מאוד על בית העסק, המפעל או הארגון המתעסק איתם באופן יום יומי. פסולת מתכות משתייכת לקטגוריה השנייה והבעייתית יותר, מה שאומר שחייבים לטפל בה באופן שוטף תוך שמירה על החוק ואיכות הסביבה. בשורות הקרובות תבינו מדוע מדובר בפסולת כה קשה לטיפול וכיצד בכל זאת ניתן לטפל בה בצורה המושכלת ביותר.
הסכנה בפסולת מתכות
הבעייתיות המרכזית ביותר בהתמודדות עם פסולת מתכות היא העובדה שמדובר בסוג פסולת בעלת נפח רב ובשונה מנייר, גם משקל רב. המתכות השונות תופסות שטח רב במרחב ומשקלן הרב אף אינו מאפשר ניוד קל שלהן ממקום למקום. על פניו נראה כי מאחר ומדובר בחומר שאינו מתפרק או משנה את צורתו בפרקי זמן סבירים לא מדובר בגורם שיכול לתרום לזיהום סביבתי. אלא, שבסופו של דבר מרבית המתכות אינן עומדות בפני עצמן אלא כוללות גם ציפויים שונים כגון דבקים וצבעים שגורמים לפגיעות שונות לסביבה. זוהי הסיבה מדוע החוק כה מחמיר לגבי פסולת מתכות ומי שמשליך אותה במקומות שאסורים לכך ע"פ חוק מבצע עבירה פלילית. מעבר לזאת, מקום עבודה, שטח תעשייתי או כל מקום אחר בו נערמת פסולת מהסוג הזה בכמויות, מהווה מפגע שמעלה את הסיכון לפציעות.
מה הפיתרון?
ישנה בירוקרטיה לא קטנה בכל מה שקשור במיחזור פסולת מתכות. בפועל על בעלי המפעל לנהל רישום של כמות הפסולת שנוצרה, כמות הפסולת שפונתה, להשיג חוזי התקשרות עם מפעלים למיחזור פסולת ובסופו של דבר לשנע את כל טונות המתכות שהצטברו. על מנת למנוע את כל ההתעסקות וכאבי הראש בוודאי תשמחו לגלות כי בימינו יותר פשוט למכור את הפסולת, דבר שאף חוסך בעלויות באופן ניכר. כל שיש לעשות הוא להתקשר עם חברה שמציעה שירותי פינוי ומיחזור פסולת. החברה רוכשת את המתכות כמוצר לכל עניין ודבר, מבצעת שקילה מדוייקת של כמות המתכת לפי הוראות החוק, ולאחר מכן מפנה אותה למרכזי המיחזור. פסולת המתכות לאחר שלב הפינוי היא כבר לא באחריות מזמין העבודה, וחברת המיחזור היא זאת שמבצעת את המיון, ההפרדה וההתכה של הפסולת ובסופו של דבר ממחזרת ומשתמשת בה מחדש כחומר גלם. זהו מצב בו כל הצדדים מרוויחים. את ההתקשרות אל מול חברת המחזור ניתן לבצע על בסיס מזדמן, יומי, חודשי ואף שנתי וזאת בהתאם לקצב כמות פסולת המתכות שמצטברת אצלכם.
המאמר מוגש בחסות חברת גאיה מיחזור
www.gaia-israel.co.il