על מנת לוודא כי ילדיכם סובל או לא מלקות שמיעה בכל רמה שהיא, יש לבצע בדיקות אודיומטריות, בסיומן יקבע האם הילד סובל מירידה בשמיעה ובאיזו רמה. ירידה בשמיעה אינה בהכרח מצביעה על חוסר יכולת לשמוע כלל אלא לכל לקות שמיעה ישנה רמה המשתנה מאדם לאדם ומילד לילד. לקות שמיעה יכולה לנבוע ממספר גורמים וביניהם הגורם התורשתי וסיבות רפואיות משתנות.
מתי נכון לגשת עם הילד לבדיקת שמיעה
כל תינוק עובר בדיקת שמיעה כבר במחלקת היולדות בעזרת מכשיר שמיעה לילדים, לאחריה יקבע האם יש צורך בהמשך מעקב או לאו. לעיתים בעיית השמיעה מתגלה במהלך החיים ולכך סימנים מקדימים. כל הורה 'מחויב' להיות ערני להתפתחות הילד ולוודא כי הוא אינו סובל מלקות שמיעה ובמידה ומתעורר החשש כי הוא אכן סובל מלקות בשמיעה, יש לבצע לו בדיקת שמיעה מהר ככל האפשר.
לכל גיל של הילד ישנם סימנים אשר עתידים להדליק נורת אזהרה ואלו הם הסימנים: הדיבור של ילדיכם אינו ברור או מובן לסביבה, הוא דורש שיחזרו על מילים ומשפטים, הוא מביט בריכוז על פניו של מי שמדבר מולו, הוא אינו מרוכז במסגרת הבית ספרית, הוא מגיב ועונה תשובות שאינן קשורות לשאלות אותן הוא נשאל, הוא מקשיב לתוכניות הטלוויזיה בעוצמת קול גבוהה באופן יחסי ליתר בני הבית, הוא סובל מדלקות חוזרות ונשנות באוזניו. היה וחלק או כל הסימנים הללו מוכרים לכם מילדיכם, זה הזמן לקחת אותו לבדיקת שמיעה ולוודא כי הוא אינו סובל מירידה בשמיעה.
היה וילדיכם אכן סובל מירידה בשמיעה בדרגה זו או אחרת, זה הזמן להתאים לו מכשיר שמיעה שיסייע לו רבות במהלך חייו וישפר משמעותית את איכות חייו.
חשוב לקחת בחשבון את התאמת המכשיר לילד, משום שההתאמה חשובה לאין שיעור – התאמה לא נכונה או מקצועית דיה, לא תאפשר לילד ליהנות מאיכות החיים המגיעה לו, לו היו מתאימים עבורו את המכשיר הנכון.
ישנם סוגי מכשירים רבים ומגוונים ולא כל מכשיר מתאים לכל אדם הסובל מלקות שמיעה ועל כן יש לגשת למומחה בתחום ולבצע את האבחון וההתאמה דרכו בלבד ולא להתפשר על הפחות מהטוב ביותר.
אתם מבינים שהילד זקוק למכשיר שמיעה, רכשו לו אותו במכון הקרוב למקום מגוריכם, משום שתאלצו להגיע למקום פעמים רבות (גם לאחר איסוף המכשיר) וזאת לשם תחזוקה שוטפת ותיקונים במידת הצורך.
כל עוד בחרתם במכון השמיעה המוביל והמקצועי בתחומו, אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שילדיכם מקבל את הטוב ביותר עבורו.
דנה כהן - אמא לילד עם לקות שמיעה