מדי שבוע אני מקבל טלפון מאנשי מקצוע, שכנים לפרופסיה שלי, להתייעץ על הדרך בה נכון לטפל במכורים לגראס או סמים אחרים.
וזו אכן סוגיה עליה יש להרחיב מעט את הדיבור.
כולנו, אנשי המקצועות הטיפוליים, פיתחנו עם השנים טכניקות ומיומנויות, למדנו התקדמנו ורכשנו מומחיות. וזה הכי נכון מקצועית.
ישנם פסיכולוגים חינוכיים העובדים במסגרות של תלמידים והוריהם, ישנם קליניים שנכנסים לתהליכי הנפש ומניעיה. ישנם רופאי משפחה היודעים לאבחן מצבים רפואיים ולשלוח לייעוץ לרופאים המומחים.
כך התפתחנו כולנו בפרופסיות המקצועיות שלנו. רופא שהיה פעם מושג מקצועי כללי, נפרש היום למומחה לכף היד, לכאב, לכירורגיה ולפסיכיאטריה.
הפסיכיאטרים מחזיקים ביכולות אבחון למצבי הנפש, לצד טיפולים תרופתיים ולעיתים גם עוברים הכשרה כפסיכותרפיסתים.
ישנן גישות טיפול רבות, היום אני שומע רבות על תוכניות של טיפול התנהגותי, דינמי, lnp ואחרות. כל איש מקצוע וההתמחות בה בחר ובה התמקצע.
כך גם בטיפול במצבי התמכרויות. נדרש כאן ניסיון רב בהכרת הסמים, השפעותיהם, יכולות השימוש בהם והסתרתו. דו שיח עם האדם המכור והבנתו. שילוב משפחתו של האדם המכור בעזרה לתהליכי ההחלמה.
ככל שאני עובד יותר שנים בתחום ההתמכרויות אני נחשף ליותר ויותר מצבים הנדרשים לחשיבה משותפת והתייעצות. כך הכי נכון.
השבוע פנתה אלי פסיכולוגית קלינית לחשוב כיצד נוכל לשלב כוחות בהתמודדות עם איציק, שהגיע אליה לטיפול. איציק הגיע בשל בעיות דיכאון וחרדה, רק אחר כך הסתבר לפסיכולוגית שהוא גם מעשן כבד של גראס.
שוחחנו, החלפנו דעות ומחשבות, שילבנו כוחות, רק כך אני מאמין נוכל לסייע הכי טוב לפונה המגיע אלינו.
משפחות, בני ובנות זוג, זה גם חלקכם, דרשו שאיש המקצוע שלכם יתיעץ עם אנשי מקצוע נוספים. שאפו להשיג את הטיפול הכי מקצועי לבן משפחתכם.
עמיר פירני MSW, קב"ן במיל, יועץ מומחה להתמכרויות של הסנגוריה הארצית, מחבר הספר "טראומה התמכרות וטראומה", קליניקה בתל אביב. פל' 0544946034