הבעיה המוכרת
בכל חדר כושר ניתן לראות לפחות מתאמן אחד כזה, הוא מגיע כמעט כל יום, מתאמן שלוש שעות וקורע את עצמו באימונים, אבל תוצאות – אפס. השאלה המתבקשת היא איך זה קורה שבן אדם שמתאמן כל כך קשה לא מגיע לתוצאות, או יותר גרוע מכך, נראה כאילו הוא לא מתאמן?
לתדלק נכון
הרכב שלכם, חזק ככל שיהיה, יספק ביצועים ירודים במידה ותמלאו בו דלק לא איכותי או לא יסע בכלל במידה ותמלאו בו דלק לא מתאים. אותו הדבר לגבי הגוף שלכם, לא משנה כמה חזק תתאמנו, אם לא תקפידו על תזונה נכונה ומנוחה מספקת, לא תגיעו לתוצאות ובמקרים מסוימים אפילו תחוו התדרדרות! אז כעת אתם בוודאי שואלים את עצמכם: אוקיי, אז מה אני צריך לאכול וכמה זמן לנוח בין האימונים כדי להגיע לתוצאות שאני רוצה? התשובה לכך היא מורכבת, וזאת מכיוון שלכל אחד יתאים זמן מנוחה שונה ותפריט שונה שהינם נגזרת של שלל פרמטרים כגון: מטרות המתאמן(לדוגמא: מסת שריר, חיטוב, כושר גופני ועוד...), גנטיקה, גובה, משקל, קצב חילוף חומרים ועוד...
אך מה שכן ניתן להגיד בוודאות זה שישנם מספר עקרונות שחשוב להקפיד עליהם ונמנה חלק מהם:
- במידה וברצונכם לעלות במסת שריר עליכם להקפיד על מאזן קלורי חיובי. כדי לבנות מסת שריר נוספת, עליכם להגדיל את הצריכה הקלורית שלכם, מכיוון שהגוף יזדקק לאנרגיה נוספת לצורך בנייה ותחזוקה של מסת השריר שתתווסף. בנוסף לכך, יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבונים המשמשים כאבני הבניין של השרירים. כמובן שלכל אחד יתאימו כמויות שונות של קלוריות וחלבונים, אך הכלל הבסיסי הוא שכדי לבנות שריר נוסף, יש לספק לו חומרי בניין נוספים, כי הרי לא ניתן לבנות שריר מאוויר...בנוסף לכך, יש להקפיד על צריכה מוגברת של פחמימות שישמשו כמקור אנרגיה לשרירים, שכן במידה וקיים מחסור בפחמימות, הגוף עלול לפרק חלבונים ושומנים לצורך יצירת אנרגיה, דבר שעלול לגרום לדילול במסת השריר וליצירת גופי קטון העלולים להיות מסוכנים לגוף בכמויות גדולות.
- במידה ואתם חפצים בהורדת אחוזי שומן, יש להקפיד על צריכה קלורית שלא תעבור את ההוצאה הקלורית היומית שלכם וזאת מכיוון שקלוריות עודפות אולי יסייעו בבנייה של מסת שריר, אך עלולות גם להיאגר כשומן. כמובן שיש גם לצמצם את צריכת השומן מהמזון.
- מים! בלי מים אין חיים וכמובן שגם אין ביצועים משופרים, ולכן כאשר עוסקים בפעילות גופנית חשוב להגביר את צריכת הנוזלים מכיוון שהמים בסופו של דבר חיוניים לכל תהליך שקורה בגוף ובין היתר הובלת הדם, ויסות הטמפרטורה ועוד. מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים ש"יתרמו" לגוף סוכרים אשר בסופו של דבר יאגרו כשומן.
- אימונים נוספים יוצרים עומס נוסף על המערכת החיסונית, ולכן כאשר עוסקים בפעילות גופנית יש להגביר את צריכת הויטמנים ונוגדי החמצון כדי לתמוך במערכת החיסונית.
- שינה. השינה היא הזמן העיקרי בו הגוף משקם את עצמו ובונה מחדש את השרירים והעצמות שניזוקו באימון. בשינה גם מופרשים הורמונים כמו הורמון גדילה וטסטוסטרון שלהם חשיבות מכרעת בבניית מסת השריר והעצם. מרבית ההמלצות מדברות על כך שעוסקים בפעילות גופנית זקוקים לפחות ל8 שעות שינה.
לסיכום ניתן לומר שלאימונים נכונים המותאמים אישית למתאמן ישנה חשיבות לא מבוטלת בהשגת המטרות, אך יותר מכך, חשוב להקפיד על תזונה נכונה ומנוחה מספקת, שהרי בלעדיהם לגוף לא יהיה מתי ואיך לשקם את עצמו מהאימון הקודם ובטח שבלעדיהם לא נוכל לשפר את המראה והיכולת הגופנית.
עוסק בכתיבה של תכנים לאתרי אינטרנט עבור כל נושא העולה בדעתכם. הנני עוסק בכתיבת תוכן למטרת קידום אתרים, תכנים שיווקיים ושכתוב תכנים קיימים.
oren27286@gmail.com
0556651020