מאמר זה מתאים למי שחושב על תחום הג'אגלינג והקרקס בכיוון עסקי, יש הרבה חובבי ג'אגלינג בארץ, גם לא מעט שאוהבים לשחק עם אש אבל לא כל כך הרבה שממש מצליחים להתפרנס ממופעי ג'אגלינג אש, הסיבה העיקרית לדעתי היא ההתכוונות והרצינות שלהם בתחום.
אפרט את התחומים העיקריים שכדאי וצריך להשקיע בהם כדי להצליח להרוויח כסף מזה:
1- כמובן, צריך לדעת לעשות ג'אגלינג ברמה גבוהה עם לפחות שלושה כלים ורצוי שהם לא יהיו כלים מאוד דומים, צריך לקנות ציוד אש איכותי שעושה הרבה אש ונראה מרשים ולנסות להוסיף ולגוון את הרפרטואר לאורך מופע של לפחות רבע שעה רצופה.
2- מיתוג ותצוגה ויזואלית ברשת: כל מופע צריך שם קליט, אחרי שיש כבר מופע בנוי חובה להסריט ולצלם כדי להכין סרטון ערוך שמראה בצורה מרשימה את המופע, זו הדרך הבטוחה לסגור עבודה עם לקוח. כדאי להשקיע וליצור לוגו ולשמור כמה תמונות מוצלחות במיוחד שיהיה לשלוח לצד הסרטון.
3- קידום ברשת: צריך לחשוב, איך לקוח יגיע אלי?
גוגל - לבנות אתר, אפילו אתר קטן, ללמוד לקדם אותו (מאמרים, קישורים וכל מה שצריך) כדאי להתמקד בשתיים-שלוש מילות חיפוש כמו למשל: מופע אש, מופע ג'אגלינג אש ומופעי אש וקרקס.
פייסבוק - צריך להביא למודעות של כל החברים שאתה עושה מופעים כאלו, הרבה פעמים העבודות הראשונות שנסגרות הן דרך חברים שמזמינים או שהמליצו עליך, מה שכן, חשוב להיזהר מחפירת יתר בפייסבוק, לא להעמיס - לא להמאיס.
אינסטגרם - הרשת של הצעירים, חשוב להיות נוכח גם שם, הרבה פעמים בני נוער מזמינים מופעי אש לימי הולדת או מסיבות שלהם והם מחפשים בעיקר באינסטגרם.
טלמרקטינג - להתקשר לרכזי חינוך, תרבות ומתנסים בקרבת מקום המגורים, להציג עצמך, לבקש כתובת מייל ולשלוח הצעת מחיר.
טיפ קטן לגבי תמחור - אני מציע למתחילים לברר מה המחיר המוצע בשוק למופע בסדר גודל שאתה מציע, הדרך האמינה ביותר לעשות זאת היא להתקשר לאמנים ותיקים ורציניים ולבקש הצעות מחיר למופע באותו אורך שאתה מציע, כמה יעלה בחג, כמה יעלה ביום חול, כמה לוקחים על נסיעות ואז לתת קצת פחות, לא לשבור את השוק, מחיר נמוך מאוד יחשיד את הלקוח ועלול לגרום לו לא לסגור מחשש שאתה לא רציני/מקצועי. חוצמזה, מחיר נמוך לא יאפשר לך להתפרנס מזה בכבוד.
רק כדי לתת מושג של מחירים, מופע אש קצר של רבע שעה עד עשרים דקות עולה לרוב בין אלף שקלים לאלף וחמש מאות שקלים.