בהרבה אתרי בנייה היזם או הקבלן מחליט על בסיס נתונים של רמת בידוד טרמי או אקוסטי או מסיבות כספיות איזה סוג של בלוקים להשתמש על קירות הבית או הבניין.
לאחר מכן הוא מחליט עם האדריכל את סוג חיפוי האבן ואת טכנולוגית החיבור של חיפוי האבן לקירות פה מתגלה מדי פעם שהבלוקים רכים מדי לעיגון חיפוי אבן או לפחות גורמים לצורך של התאמות רבות כמו בריבוי מספר החיבורים מעל הסטנדרט מה שהחסרנו פה שילמנו שם.
אז הנה הסבר קצר לגבי כל סוגים של בלוקים עם היתרונות והחסרונות מבחינת העיגון (בלבד)
בלוק "איטונג" : יש מגוון צפיפות עם חוזק לחיצה שבע מ-2 ל-4Mpa. הבלוקים המתאימים לעיגון הינם 4Mpa ונקראים גם "בלוקים לעיגון" בבלוקים אלו דיבל איכותי בקוטר 10 מ''מ מותקן בעומק 8 ס''מ באיטונג תחזיק מעל 200 ק''ג ללא מאמץ וייתן חיבור מצוין לחיפוי אבן (בבלוקים איטונג מיועדים לעיגון, אפילו מעל 300 ק''ג). בבלוקים עם צפיפות נמוכה יותר, יש מדי פעם קושי להגיע לתוצאות של 150 ק''ג בשליפה ומומלץ להימנע מבלוקים אלו.
בלוק בטון שחור : החיבור בבלוקים אלו קל יחסית ומאפשר לקבל בין 160 ל-300 ק''ג עם דיבל איכותי בקוטר 10 מ''מ באורך מתאים (בעומק 6 עד 8 ס''מ בתוך הבלוק).
בלוק "פומיס" : הצפיפות משתנה בצורה קיצונית מספק לספק, נתקלנו בבלוקי פומיס שבו גם דיבל איכותי לא היה מחזיק יותר מ-100 ק''ג ובמקרים אחרים בבלוק פומיס שנראה זהה שבו קיבלנו תוצאות של 340 ק''ג בשליפה עבור אותו דיבל.
מומלץ לבדוק מול הספק איזה צפיפות וסוג של בלוק מתאים לעיגון ואפילו לבצע בדיקת שליפה של עוגן בתוך הבלוק לפני התקנתו.
בלוק גבס : אין שום בעיה לחיבור בבלוק גבס דיבל איכותי בקוטר 10 מ''מ שמותקן בעומק 6 עד 8 ס''מ בבלוק תחזיק בשליפה בין 160 ל-250 ק''ג בשליפה וייתן מענה טוב לעיגון חיפוי אבן.
לאחר שבחרתם נכון את הבלוק, תוודאו גם שהדיבל שאתם משתמשים לחיפוי אבן עשוי מחומר פוליאמיד PA6 ולא מפלסטיק פשוט שיתפרק עם השנים. תקן אירופאי לדיבל מבטיח לכם איכות ואורך חיים מעל 20 שנה.
לסיכום
במידה ותרצו להוסיף חיפוי אבן על הבית/בניין שלכם, תתחשבו בהתקנה החיפוי כבר בשלב שאתם בוחרים את הבלוקים שמהם יבנו הקירות ותמנעו מלקנות בלוקים זולים עם צפיפות נמוכה (ובידוד טרמי רדוד), כי כל מה שתחסרו בשלב הראשון, תשלמו בשלב של החיפוי אבן.
איב דה לטואר מנהל מחלקת הנדסה אדיט בע''מ טל : 077-5020696 אתר : www.adit.org.il