עלויות התחזוקה הגבוהות של דשא טבעי מביאות אנשים רבים למסקנה כי מוטב להשקיע בדשא סינתטי. התקנת דשא סינתטי היא בעלות חד פעמית ואינה דורשת עבודות גננות בהמשך ובטח שלא השקיה. והתוצאות הן מעולות, היום ניתן להשיג דשא, באיכות גבוהה מאוד, אשר מחזיק מעמד במשך שנים ונותן לכם פתרון מעולה עבור הגינה הביתית. אך הפעם לא נרחיב לדבר על יתרונותיו של דשא סינתטי, אלא נתמקד בהתקנת דשא סינתטי.
הערה חשובה - הדרך הכי טובה להתקנת דשא סינתטי היא באמצעות גננים המיומנים בהתקנת דשא סינתטי. זה מה שמבטיח לכם ביצוע איכותי ממנו תהיו שבעי רצון לאורך זמן. אם מדובר בשטח קטן מאוד, אולי תעדיפו לעשות זאת בעצמכם, רק חשוב שתקראו היטב מדריך זה. קראו קודם ואחר כך תחליטו האם תרצו לבצע התקנת דשא סינתטי בשיטת עשה זאת בעצמך או האם תעדיפו לפנות למקצוענים.
הכנת השטח והתשתית - הדבר הראשון שעליכם לבדוק הוא מהו סוג המשטח שעליו תבצעו התקנת דשא סינתטי. ניתן לבצע את ההתקנה כמעט על כל סוג של משטח, אך בכל זאת ישנם הבדלים. משטחים מוצקים כמו רצפה או בטון הם קלים להתקנה ואין צורך בהכנה מיוחדת. אך זהו אינו המצב אם מדובר באדמה .במידה ואתם מבצעים התקנת דשא סינתטי על אדמה יש לבצע עבודות הכנה. במסגרת ההכנה יש לנקות אותה מעשבים ואף לבצע פעולת ריסוס על מנת להבטיח שלא יצמחו עשבים. יש ליישר את השטח, להדק אותו ולהסיר כל עצם אשר יכול להפריע. כמו כן חשוב שהאדמה תהיה יבשה לחלוטין. לאחר מכן יש לפזר חצץ, שכבה אחידה בעומק של 5 ס“מ תהייה מספיקה. שימו לב שבמקרים רבים לצורך שמירה על הגובה הרצוי יש להוציא אדמה בטרם שמים חצץ. השתמשו בחצץ גרוס דק והדקו בעזרת ג‘בקה. בשלב האחרון לפני התקנת הדשא עצמו יש לפרוש על החצץ יריעה שחורה אשר תבטיח כי לא יצמחו עשבים.
עוד נקודה חשובה היא לתחום היטב את השטח; לא תרצו שהחצץ יתחיל להתפזר.
פרישת הדשא
לאחר שהכנתם את התשתית אתם מוכנים להתקנה. הדשא מגיע במרבדים ברוחב 2 או 4 מטר. יש לפרוש אותם בצורה מדויקת המכסה את כל השטח. בשלב זה תידרשו לבצע מדידות וחיתוכים של המרבד. במידה ומדובר בצירוף של מרבדים יש להדביקם על מנת לקבל מרבד אחיד בשלב זה חשוב שתשימו לב שכל סיסי המרבדים הם באותו הכיוון.
השלב האחרון בהתקנת דשא סינתטי הוא קיבועו לקרקע, את זה עושים באמצעות מסמרים מגולוונים או יתדות.