מסע של שני דורות – פה ושם ביקבי ישראל.
עונת בציר 2019 בעיצומה. באוויר תחושה של כבדות מסוימת. אין ממש חגיגות, אין ממש אנשים שמחים בחמש וחצי בבוקר, בעיקר אלה שצריכים לעבור בין שורות הענבים ולבצור מאות קילוגרמים בכמה שעות קרירות, עד שהשמש תצא ותתחיל לחמם ולשרוף את כולם – כי הרי זה תפקידה; כדור אש גדול שאנחנו מסתובבים סביבו. הבוצרים לא מביטים לאחור, מדלגים משורה לעוד שורה, בכבדות בענווה. ענני הבוקר מתחלפים בשמיים נקיים. הבוצרים מזיעים. בחצי עין אנחנו מזהים שתי בוצרות שנוסעות אחרי שסיימו לילה של הלוך חזור. הקידמה והטכנולוגיה מגחכות על הרומנטיות הציורית, בה נשים, ילדים וגברים עם כובעי טמבל וסלי קש בידיהם, היו עוברים בין השורות ושרים שירי ארץ ישראל או לפחות את יודל יודל. הערביות שבוצרות את הענבים לא שרות אום כולתום או פאריד אל אטראש, הן רק רוצות לסיים את היום ולמתוח את עמוד השידרה. הענבים מועמסים למשאית, ונוסעים במהירות לקירור ולסחיטה וליישון ולביקבוק, ואז יגיעו לחנות היין או לסופרמרקט. רובם יהיו יינות שולחנים בינוניים, מעטים מהם יהיו יינות גדולים ומשובחים.
הטבע לא עוצר, מחכה לשנה הבאה, לא מביט לאחור. השמש גם היא מחכה לצרוב את פניהם של הבוצרים, בידיעה שבכל שנה יהיו פחות ופחות, ובסוף היא לא תפגוש בהם כי הבוצרות – המכונות, לא הנשים, יעלו על כל חלקה טובה בזמן שהשמש מחליפה את הירח. הקברניט מביט בי, לא אומר מילה. עגלון מקודקוד, סע למכלאות. נסענו הביתה. הבקבוקים חיכו על השולחן, המזגן עובד, הגבינות והלחם והרומנטיקה חזרה לה לכמה שעות בתל אביב שלנו, רק שלנו.
ביקורת יין בשורה אחת – היינות במסע שלנו (לא לפי סדר הסיור בחלקיו השונים) שהעלו לנו חיוך על הפנים, או כאלה שלא היינו צריכים לנתח יותר מדי.
יקב מאיה מארה פינק 2018 – יינן דוד בר אילן. רוזה משובח, מרשים. קפיצת מדרגה משמעותית ליינות היקב. 79 ש"ח
יקב אסף זינפנדל סמוק 2018 – מורכב מאוד, בשרי, חסון. יופי של יין. 86 ש"ח
יקב ברבדו רוזה מענבי מרלו 2018 – עשייה מדויקת, נקיה, איזון מרשים. 80 ש"ח
יקב קסטל רוזה 2018 – בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק. עוצמת פרי מרשימה, איזון מקסימלי, בתחילת דרכו. 109 ש"ח
בלאן דה קסטל 2018 – מענבי שרדונה. חמאתי, עשיר, מרתק. ינוקא שצפויות לו גדולות. 144 ש"ח
יקב רמת הגולן גמלא סוביניון בלאן 2018 – אחד הסוביניונים המשובחים שאפשר למצוא היום. עושר טעמים מרשים, מיצוי הפרי עד תום. 50 ש"ח
יקב רמת הגולן שרדונה 2017 – מרקם מרשים, חמאתי, עץ שמעניק טעמים נפלאים. משובח. 69 ש"ח
יקב רמת הגולן ירדן כרם בראון 2015 – בלנד של קברנה סוביניון, סירה ופטי וורדו. ליין הזה פיללנו. גאונות לשמה. 250 ש"ח
יקב שילה שרדונה 2018 – נקי, קליל, המון פרי קיצי. יין שעשוי נכון בלי משחקים. 87 ש"ח
יקב פלם קמליה 2018 – בלנד של שרדונה וסוביניון בלאן (10%), 7 חודשים בחביות. יין שנוצר לאם המשפחה קמי, שחגגה גיל עגול. אכן יין עגול, מרשים, עובד כל הזמן. שאפו. 149 ש"ח
יקב צרעה שורש 2017 – קברנה סובניון, סירה ומעט פטי וורדו.הפה מוכה בלא רחמים בטעמים נפלאים ונקיים. צעיר דינמי. ליגה אחרת של יין. 149 ש"ח
יקב יצחק רם קברנה סוביניון 2013 – הפתעת הטעימה. יין טוב, מורכב, עושר טעמים, מרשים. נטעם בטייסטינג רום החדש. שאפו. 145 ש"ח
יקב אליגוטה קברנה פרנק 2016 – מיצוי של זן בצורה הכי טובה שאפשר. יין לעיס, נפלא. 120 ש"ח
יקב ויתקין קריניאן 2016 – כאשר יש כאלה שמתהדרים בנוצות של נסיך, קריניאן 16 פשוט מגחך. וישחקו הנערים לפניו. מדהים. 100 ש"ח
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין