במאמר זה אפרט את הטעויות הכי גדולות שאנשים עם כאבי גב עושים וזאת מנסיוני הקליני ובהתבסס על הידע המדעי העדכני
1. להתעקש לקבל מהרופא בדיקת ההדמיה(צילום, MRI, CT וכדומה):
במידה ופניתם לרופא או בפניה ישירה לפיזיותרפיסט והם החליטו שאין צורך בבדיקת הדמיה, כנראה שהצדק איתם. הרופא או הפיזיותרפיסט צריכים להיות מיומנים בתשאול המטופל/ת על מנת להבין אם יש צורך בבדיקת הדמיה (לדוגמא במקרים של חבלה, או סימנים שאינם מאפיינים כאבים אורטופדיים "רגילים"), במידה ואין צורך ממשי ניתן להתחיל שיקום גם מבלי להעביר את המטופל/ת מסכת של בדיקות. מה גם שהיום אנו יודעים כי גם אם יבוצעו בדיקות הדמיה ויתגלו ממצאים לא בטוח שהם רלוונטים לסימפטומים.
2. להקשיב בעצת אנשים אחרים: כשכואב לכם, הרבה אנשים שסביבנו יזרקו לכם טיפים ועצות וכל מיני דוגמאות מהמקרה הפרטי שלהם.
חשוב שתזכרו כי כל מקרה הוא פרטי וכאב הגב שלכם הוא לא כאב הגב של השכן שלכם. אז פשוט קבלו בחיוך ובתודה את העצות ופנו להיבדק אצל פיזיותרפיסט מוסמך.
3. כשכואב לכם אתם תהיו מוכנים לשלם הרבה כסף כדי להיפטר ממנו ולצערנו בשוק יש המון שרלטנים שישמחו לקחת לכם את הכסף. אל תתפתו ! פנו לפיזיותרפיסט מוסמך לבדיקה והמשך טיפול. הפיזיותרפיה היא מקצוע מורשה על ידי משרד הבריאות. ניתן לחפש את שם הפיזיותרפיסט במשרד של אתר הבריאות ולוודא כי הוא אכן פיזיותרפיסט. הקלידו בגוגל:" מאגר פיזיותרפיסטים בעלי תעודת מקצוע"
4. פחד מתנועה- כשכואב לכם האינסטינקט הראשוני הוא לנוח ולא להזיז את המקום הפגוע. במידה ואין מדובר בחבלה ההנחיה היא לנסות להיות פעיל ולזוז במידת האפשר. התנועה תאפשר החלמה ושיקום מהירים יותר.
5. בהמשך לסעיף הקודם- יש כאלו שמפסיקים לגמרי את הפעילות הגופנית אותה הם עשו לפני כאבי הגב מחשש פן יגרמו לנזק. ההמלצה היא להמשיך בפעילות המידת האפשר ובלבד שהיא לא מפיקה כאב. ניתן לבצע את אותה הפעילות בצורה חלקית (לדוגמא לוותר על תרגילי גב כי הם מכאיבים, אך להתאמן על הרגליים והידיים ולהמשיך בהליכות), או בעצימות נמוכה יותר (לדוגמא להשתמש בפחות משקל באותם התרגילים אותם הייתם רגילים לבצע).
6. לנסות המון שיטות טיפול במקביל- הצורך הוא מובן: אתם "יורים" לכל הכיוונים בתקווה שמשהו יפגע ויעזור לכם. כשעושים זאת יש קושי עצום עלי כפיזיותרפיסט להתאים לכם את הטיפול הנכון לכם, מכיוון שלא יהיה לי מושג אם זה שאתם מרגישים טוב יותר לאחר מספר טיפולים הוא בזכות הטיפול שלי או לא, וההיפך..במידה ומצבכם מוחמר- עלי להבין אם זה בעקבות הטיפול או לא.
7. להסתמך על אמצעים חיצוניים כגון: טיפול חשמלי, ליייזר, חימום. אמצעים אלו נועדו רק להוריד כאב אך הפתרון האולטימטיבי ברוב המקרים הוא פעילות גופנית והסתמכות על אמצעים אלו הוא לא מספיק בדרך כלל.
גלעד בושרי, פיזיתרפיה רפואה משלימה וגלי הלם
נייד: 0547706884