עברנו את פרעה, הענף במלחמה, ובמלחמה כמו במלחמה
אז אישור מפעל חיוני התקבל, ויקבים ממשיכים לפעול, על פי ההגבלות כמובן. כל החוליות בשרשרת ממשיכות לעבוד: ייצור, ביקבוק, הובלה ומכירה, משלוחים, רשתות שיווק וחנויות יין. עכשיו מותר לספר כי לפני עשרה ימים, כשהחלנו להרגיש את הארומות של הסגר ושל המכה שענף היין הולך לחטוף, הקמנו קבוצת ווטסאפ קטנה של בעלי תפקידים בענף היין – אנשי שיווק, מנכ"לי יקבים, בעלי יקבים, איש יחסי ציבור ומספר עובדי מדינה בתפקידי מפתח הקשורים לענף (חקלאות, תעשייה ומסחר, ובריאות). חברי הקבוצה החליפו דעות, והועבר בה מידע ללא ספינים ושמועות – מידע שכיוון לן איך לקבל "היתר שיוך מפעל לענפים חיוניים". הלחץ עשה את שלו, יותר נכון ההיגיון עשה את שלו, וההתלכדות נוכח המשבר של הענף צריכה להימשך בשיטת הסלמי; בשקט, בחוכמה, בחשיבה על הענף ולא רק על יקב ספציפי. ככה צריך לעבוד; לקבוע מספר מצומצם של מטרות שישפיעו על הענף למשך שנים ולא ייתנו מענה נקודתי.
המטרה הבאה: קרן ערבות הדדית על חשבון המדינה. בדיוק כפי שיש תקציב שנת שמיטה, כך צריך כרגע לדרוש שיהיה קבוע בחוק או בתקציב של משרד החקלאות, תקציב ייעודי לזמן משבר. לא תקציב חד פעמי אלא תקציב שיועבר כול שנה לטובת היקבים. את התקציב ינהל מנכ"ל מועצת גפן יין, כשעוגת התקציב תחולק על פי פרמטרים של קידום תצרוכת יין ישראלי בארץ בלבד. עזרה בעת משבר ליקבים רשומים וחברים, על פי תקנות היין שנקבעו, ושמירת האינטרס של ענף היין מול המוסדות. יש כרגע הזדמנות שיכולה למתג את ענף היין הישראלי אחרת, להעלות אותו מדרגה ולהכניס אותו לתודעה של בעלי התפקידים בממשלה. במקביל יש לבצע הערכה מחודשת לגבי התקציב שניתן על ידי המדינה והיקבים למכון היצוא לקידום יינות ישראליים בחו"ל (ארצות הברית), ולהעביר את יתרת התקציב לטובת קידום היין בישראל. אני מניח שמכון היצוא לא יאהב את הרעיון, אבל צריך להפקיע מהם את התקציב. זה לא שלהם, זה של היקבים, וכרגע כול נושא קידום היין בארצות הברית לא רלוונטי כנראה לשנתיים שלוש הבאות. את הכסף שיש בקופה, ומדובר בכמה מיליוני שקלים, לקחת עכשיו, ואם צריך אז לפנות לערכאות משפטיות ולבקש צו עשה וצו מניעה, על מנת שהכסף לא יועבר לצרכים אחרים של המשרד.
הענף במלחמה, וכמו במלחמה צחי דותן, מנכ"ל מועצת גפן יין, חייב וצריך לשמור על הענף; לנצל כל משאב, כל גורם ממשלתי, בלי סנטימנטים ובלי רחמים. לכנס את בעלי התפקידים במועצה יחד עם היועץ המשפטי, ולהחזיר את הכסף הביתה.
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין