"השלם גדול מסכום חלקיו" - זוהי אחת האמרות החביבות עלי ואני מאמין מאד באמת שבה.
שינויים המסתמנים בעולם האמנות אחרי מגפת הקורונה, התומכים סאמרה זו, הינם הגדלת שיתופי פעולה שונים:
למשל איחוד או התמזגות של גלריות קטנות או אפילו בינוניות לגלריה גדולה, בגלל שיהיה יותר קשה לגלריות קטנות ובינוניות לשרוד.
או למשל יוזמה של המוזיאונים בבריטניה ליצור אוסף לאומי וירטואלי. למה הכוונה? סדרות של ציורים, ציורים באותו נושא וגם משפחות של חפצים, מפוזרים במוסדות אמנות שונים בבריטניה והמטרה היא לאחד אותם ברשת. כך למשל ניתן לראות יחד כמה יצירות מאוסף מדיצ?י, שנמצאות במוזיאונים שונים.
בחודשים האחרונים התחלתי לשתף את עבודותי ברשת האינטרנט וגם לשתף פעולה עם אחרים.
שבעים שנה הייתי רגיל לעבוד, להציג, ולעשות הכול לבד, ברשת השתמשתי למיילים, ווטסאפ, להצגה באתר עבודות משלי שבניתי לבד בעזרת תוכנת WIX, נוכחות לא פעילה בפייסבוק. השתמשתי ברשת גם לגילוי אמנים מעניינים או לחפש אפליקציות אמנות חדשות.
שינוי גדול בהתנהגותי היה שפתחתי - ערוץ יוטיוב משלי, בלוג שלי באתר "מאמרים" ובלוג שלי באתר "בלוגים", נוכחות מסיבית באינסטגרם, בפייסבוק ובטוויטר.
אביא שתי דוגמאות מובילות מהם למדתי רבות:
אליסון צוקרמן היא הסיבה המרכזית שעברתי לעבוד באינסטגרם.
בקרתי בתערוכת "ליצור מענן" של האמנית אליסון צוקרמן. במוזיאון לאמנות עכשווית בהרצליה, שאצרה תמי כץ פריימן. מבט אחד בעבודות המוחצניות של הציירת, וקריאה כיצד התגלתה והתפרסמה הספיקה לי להחליט לעבוד באינסטגרם. כמדיה הראשית שלי במשך שלושה חודשים.
צוקרמן, התגלתה על ידי גלריה ניו-יורקית דרך עבודותיה שפורסמו באינסטגרם. צוקרמן היא כוכב עולה בשמי האמנות האמריקאית. עוד לא בת 30 וכבר "אומצה" על ידי בני הזוג רובל ממיאמי, פטרונים גדולים של אמנות עכשווית. צוקרמן מייצגת דור חדש של אמנים שגדלו על תרבות דיגיטלית המוצגת ברשת ובענן הוירטואלים, באתרים כמו פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר.
פרויקט נוסף שעניין אותי הוא מידת ההצלחה של גלריה אלפרד. גלריה אלפרד בת"א היא גלריה שיתופית ומונה שלושה עשר חברים קבועים - שהוקמה ב-2010, אשר הייתה מחלוצות המגמה השיתופית בשדה האמנות הישראלי. הגלריה מפגישה באופן בלתי אמצעי את קהל חובבי האמנות עם האמנות העכשוית ויוצריה. הגלריה פועלת כעמותה ללא מטרות רווח, ואינה גובה עמלה על העבודות הנרכשות בתערוכותיה.
במהלך שנת 2015, החלה גלריה אלפרד לקיים דיאלוג עם קואופרטיב האמנים BETONBOX בדיסלדורף, גרמניה. מטרת שיתוף הפעולה בין שני הקואופרטיבים הייתה לאפשר לאמנים לפרוץ את גבולות מדינתם בלא תלות בגורמים מסחריים.
משתף אותכם ברשימה קצרה של פרויקטים משותפים שלי בסטטוסים שונים:
שיתופי פעולה שכבר נסגרו, ואני עובד בשיתוף פעולה
"הצלת יער קפלן בכ"ס" - עם נעמי תמיר
"הוצאת ספר ציורים ועבודות על הרצל" - עם ד"ר גיא בכור וקרול מנהיים
שיתופי פעולה בתהליך, שעדיין לא נסגרו סופית
מכירת עבודות - עם מלי
הצגת עבודותי מתערוכות "הרצל מצייר את הרצל" באתר הקנדי של עו"ד דיויד מטלו -
"The Herzl Collection"
שיתופי פעולה שהצעתי ומחכה לתשובה
הקמת אתר משותף לפרסום של עבודות באינסטגרם - עם שוש בת אור
פרסום משותף של עבודות בנושא פורטרטים - עם רבקה פרינץ
פרסום משותף של עבודות באינסטגרם - קבוצת "להתפרסם כאמנים ביחד"
לסיכום - מעניין אותי מאד האם השיתוף שלי הוא עוד צעד שיצליח, ויצעיד אותי קדימה, או שהוא אפיזודה זמנית בלבד?
ישראל הרצל הרצל 73, כ"ס טלפון: 050-9258355 ------------herzli99@gmail.com-----------------------------------