כיצד עובד אחד מסור יכול לשנות פני אומה שלמה. האירוע הבא ידגים כיצד עובד מסור אחד יכול לשנות פני אומה שלמה. הדרך לפירגון מצד המערכת תעבור דרך משוב חיובי או ארגון ערב גיבוש מחלקתי.
ויסאם עיד קצין במשטרה הלבנונית הצליח לפענח כי רשת התקשורת והטלפונים שהיו בשימוש בזירת ההתנקשות של ראש ממשלת לבנון דה אז רפיק אל חארירי נעשתה באמצעות סוכני חיזבאללה.
כאשר ארגון יודע להעביר דרך החזון המטרות והיעדים מה הציפיות מהעובדים ומצד שני העובדים מרגישים כי הם שליחים למען מטרה טובה ואפילו נעלה מובטח כי המיקוד, האנרגיה שלהם תתמקד באותם מטרות ויעדים של החזון עד להצלחה ומימוש הרווח.
שוכחים כי הרבה פעמים עובדים הם בני אדם והם זקוקים להערכה. המשוב הינו כלי אפקטיבי וחזק בכדי להניע את העובדים קדימה. ילד בלי מזון לא יכול להתקיים אבל בלי חום ואהבה הוא לא יצליח לשרוד.
מנהל/ת צריכים לזהות פעולות של העובדים אשר תורמות לארגון, חיזוק פעולות אילו על ידיד משוב חיובי ברמה האישית או ברמה הפומבית תעלה את המוטיבציה של העובדים ואין כמו ערב גיבוש בכדי להעניק את היחס הראוי לעובדים אשר מקדמים את ערכי הליבה בארגון.
כאשר מארגנים ערבי גיבוש, הרבה פעמים המטרה היא גיבוש והנאה של העובדים. המחשבה היא קולקטיבית יחד אם זאת אפשר לפתור זאת בזה בכך שכל אחד מהעובדים יקבל "ברכה".
בערב גיבוש יש שני מרכיבים עיקריים, מרכיב הגסטרונומי והמרכיב החברתי.
רעיונות לתפריט לערב גיבוש
1.להזמין שף לבית שבו מתקיים האירוע. השף או השפית יכינו לעובדים אוכל גורמה טעים. במקרים מסוימים יש מצב שבו כל העובדים יכינו בעצם את האוכל תוך הכוונת השף או השפית.
2. עושים רשימה לא כולל סכום חד פעמי וכוסות ומפרסמים בגוגל דרייב.. כל עובד/ת יסמן עם איזה מאכל להכין. הדבר יגרום לגיבוש ולמעורבות של כל אחד בערב
3.הזמנת מסעדה שבה יש חדר פרטי כך שהחגיגה תהיה של המחלקה בלבד בלי אורחים נוספים. במקרה כזה יש לברר את כשרות המסעדה, איזה ארוחה עסקית הכי משתלמת, יש לבדוק
4.עושים סקר קצר מי רגיש לגלוטן, מי צמחווני/ות, טבעוני/ית, מי שומר כשרות ואיזה. ומי עושה דיאטה ללא אכילת פחמימות ובכלל.
5.קונספט בשרי - . אם הולכים על תפריט מעולם הבשרים צריך לזכור שמינימום זה שלוש מאות גרם לעובד/ת. אם עושים מנגל על גחלים הדרך הפשוטה ביותר היא לעשות "פרמידת גחלים" שבפנים שמים נייר עם שמן בישול במקביל טפטפו על הגחלים. כך תפגינו מקצועיות בפני שאר אנשי/ות הצוות וגם הגחלים ידלקו מהר יותר.כדאי מאוד להדליק את הפחמים חצי שעה לפני שהצוות מגיע. יש להפשיר את הבשרים בטמפרטורת החדר אן מהבוקר/ צהרים להשאיר במקרר.
6.קונספט חלבי - שימו לבו אם יש מישהי /מישהו שעושה דיאטה ללא אכילת פחמימות כדאי להביא מאכלים חלופים. אז מה יהיה לנו בצקים (פסטות, פיצות, לחמים), מאכלי ים (סושי, דגים), סלטים מגוונים (סלט ערבי, סלט וולדף, סלט כרוב סיני, סלט קיסר) . מנות אחרונות, מאפה שמרים, עוגיות, פירות העונה. טיפ לעיתים עדיף תוספות כמו בצל, שום, פטרוזיליה לשים בצד ולתת לעובד/ת להחליט אם לשים כתוספת..
רעיונות לפעילות חברתית
הפעילות החברתית תורמת לתחושת הלכידות ולחיזוק רוח הצוות. דרך המפגש נוצרים קשרים בלתי פורמליים עם הקולגות. במידה ויש עובדים/ות חדשים/ות שנוספו לצוות כדאי מאוד לבחור בפעילות ששמה דגש גם על ההכרות. מצד שני עם הערב גיבוש נועד גם לפרידה אזי כדאי למקד את התוכן למי שעוזב/ת. אפשר ליצור מצגת או סרט וידיו קצר. במידה והצוות וותיק כדאי לבחור בסדנאות שיוצרות שחרור כמו סדנת יוגה צחוק או לקחת אותם אם עדין לא היו לחדר בריחה. ניתן גם לשבור שגרה ולעשות פעילות אחרי צהרים עם טיול וארוחה לאחר מכן. הערכה
1.ראש צוות ייתן משוב חיובי לכל אחד מהעובדים או לעובד/ת או שיעשה זאת באופן כללי.
2.כל עובד/ת יכין משחק חברתי שכל צוות העובדים צריך להשתתף בו.
3.הזמנת מפעיל/ה לאירוע כגון גרפולוג, מנחה קבוצות, סטאנדפיסט, מספר סיפורים ועוד.
לסיכום - ערב גיבוש מותנה במיקום האירוע, בסוג האוכל ובפעילות החברתית. הצורך בהערכה והצורך להעניק נפגשים באותו ערב. תכננו אותו נכון ובמועד הנכון תקטפו את הפירות.
יובל בן בסט מנחה קבוצות וגרפולוג. עורך סדנאות בתחום גרפולוגיה, אינטליגנציה רגשית, אסרטיביות, גרפולוגיה, צחוק והומור, לחץ ושחיקה, ניהול זמן, עבודת צוות, שפת גוף בין המינים. http://www.graphologia.net נייד 050-5711160