עולם הבריאות הישראלי, כידוע, מחולק לשני חלקים, שירותי בריאות ציבוריים ושירותי בריאות פרטיים. השירות הציבורי ניתן לנו מעצם היותנו אזרחי מדינת ישראל אשר משלמים מס בריאות ממלכתי וחברים בקופות חולים. השירות הפרטי ניתן למי שבוחר לשלם עבורו, בין אם זה דרך פוליסות ביטוח פרטי ובין אם זה באופן ישיר.
דוגמא טובה להבדלים בין השניים, אפשר למצוא בתחום חדש אשר עלה לכותרות בשנת 2020, בדיקות קורונה. כידוע, בינואר 2020 נחשפנו לסוג וירוס חדש שהתחיל בסין והחל להתפשט ברחבי העולם. במרץ 2020 הוא הגיע לישראל ומאז אנחנו נמצאים בגלים שונים של המגיפה.
על מנת לאתר נשאים של הווירוס ולספק להם טיפול נכון, נערכים בישראל מדי יום מאות ואלפי בדיקות קורונה. בעקבותיהן נקבע מי צריך להיות בבידוד, על פי פרוטוקול הטיפול במחלה ומי איננו נושא את המגיפה. הבדיקות מתבצעות הן דרך שירות בריאות ציבוריים, קרי קופות חולים, והן באופן פרטי.
מה ההבדל בין בדיקות פרטיות לבדיקות דרך הקופה?
קופות חולים אומנם עורכות מדי יום לחבריהן מאות בדיקות ומעבר לכך, אך הן מתבצעות רק במידה ויש תסמינים של המחלה. כלומר, מי שאינו לו תסמינים של חום, שיעול כרוני, קוצר נשימה או תסמינים אחרים, הקופה לא בודקת אותו. הסיבה היא, עומס שמוטל על המעבדות וכן חוסר בציוד.
לעומת זאת, ניתן לבצע בדיקות פרטיות בתשלום. בדיקות קורונה פרטיות יכולות להתאים למי שמוכן לשלם עליהן ובפרט, הן מתאימות עבור מי שרוצה לצאת לחו"ל.
עם הופעת הקורונה, סגרו מדינות רבות את שעריהן בפני תיירים. במהלך הזמן הן חזרו ופתחו אותם, אך מדינות רבות דורשות מתיירים אשר מגיעים אליהן, להציג תוצאות עדכניות של בדיקת קורונה, זאת בשביל להוכיח שאכן הם לא נדבקו במחלה. לכן, כל ישראל שצריך לטוס לחו"ל, חייב לבצע בדיקה לפני הטיסה, אחרת הוא לא יוכל להיכנס אל מדינת היעד.
כיצד בדיקה פרטית יכולה לעזור
בדיקת קורונה פרטית יכולה לעזור לכל מי שיוצא מהארץ, במספר מישורים:
ראשית, היא מתבצעת בהתראה קצרה, לעיתים תוך 48 שעות. על כן, אם חייבים לטוס לחו"ל בהקדם, אפשר להזמין תור לבדיקה ולבצע אותה.
שנית, הבדיקה מתבצעת באופן מיידי והתוצאות מתקבלות בהקדם. אין צורך לחכות ואפשר להתכונן לטיסה בצורה נוחה.
שלישית, התוצאות מגיעות בפורמט בינלאומי, כולל בשפה האנגלית, מה שמאפשר להציג אותן בכל שדה תעופה על פי הצורך.
ארבע, אין צורך להציג הפניה רפואית, מה שאומר שאין צורך לפנות אל רופא משפחה לצורך ביצוע הבדיקה. הבדיקה מתבצעת במתחמים שונים, קרוב למקום המגורים.
חמש, עם סיום הבדיקה מקבלים מהצוות כמין דרכון רפואי, אותו ניתן להציג בכל מדינה ומציין את כל הבדיקות, הטיפולים והחיסונים הרלוונטיים עבור הנבדקים.
המאמר נכתב על ידי צוות אתר MIOK - הבית של הרפואה הפרטית בישראל