בעולם של ימינו, בו אנו חשופים לשפע מכל הכיוונים ובמיוחד בתחום האוכל.אנו מחפשים את האיזון שיעזור לנו להיות בריאים יותר ומאוזנים במשקל. להרגיש טוב יותר עם גופנו ( בבגדים ובבגד-ים) וטוב מבחינה בריאותית.איך אנו מגיעים למטרה - - - פעילות גופנית-מטרתה לפתח או לשמר כושר גופני ובריאות.עוזרת להורדת הכולסטרול הרע-LDL ומועילה לשיפור הכולסטרול הטוב-HDL .בריאות הנפש-הוא מונח המתייחס לרווחתו הפסיכולוגית והרגשית של הפרט.תזונה-היא תחום מדעי בו נחקר הקשר שבין המזון שאותו האדם צורך לבין מצב בריאותו ומחלותיו. כתוצאה מתזונה לא נכונה.מחסור במזון מתאים,עודף במזון ומזון לא מאוזן עלולים להשפיע באופן שלילי על הבריאות ולגרום מחלות שונות.מזונות שונים מכילים מרכיבי תזונה שונים אין פריט מזון יחיד שיכול לספק לגופנו את כל רכיבי התזונה הדרושים לו ובכמות הרצויה.הרעיון הכללי בתזונה הוא:גיוון כמה שפחות מטרד אומגה 3גיווןפחמימות-דגנים ומוצרי מאפה-לחם,אורז,תירס,אטריות,תפוחי-אדמה,שיבולת-שועל,עדיפות לדגנים מלאים-קינואה,בורגול,לחם מלא,אורז מלא,...ירקות-כרוב,כרובית,עגבנייה,מלפפון,גזר,חסה...ומיצי ירקות.פירות-תפוז,אשכולית,אגס,תות-שדה,מילון,אבטיח,תמרים,בננות ומיצי פירות.חלבונים-בשר בקר,ביצים,בשר עוף,דגים,חלב-ומוצרי חלב (יוגורט,גבינה..) קטניות (חומוס,עדשים,שעועית לבנה,סויה ומוצריה).דגי ים-דניס,בורי,טונה,סלומון-אומגה 3.שומנים-שמן קנולה לבישול,שמן זרעי פשתן-מכיל אומגה 3מרגינה ,מיונז,טחינה,זיתים,אבוקדו.השומנים מספקים לגוף אנרגיה וחומצות שומן חיוניות וכמו כן עוזרים לספיגת ויטמינים שונים.יש להעדיף שומן בלתי רווי על שומן רווי,בעוד ששומן רווי גורם להעלאת הכולסטרול ולחלות במחלות לב וכלי דם, גורם לסתימת העורקים-חמאה,גבינות עתירות שומן. השומן הבלתי רווי עוזר להעלאת הכולסטרול הטוב ומפחית את הכולסטרול הרע בכך שמושך אחריו חלק מהמשקעים המזיקים בכלי הדם.סוכרים ממתקים ומשקאות קלים-סוכר,דבש,שוקולד,וופלים...משקאות קלים ממותקים בסוכר. כמה שפחות מטרדכל אדם יודע את סדר היום שלו,והאפשרויות העומדות לפניו בארוחות אותן הוא אוכל,לכן עליו לתכנן מראש את המאכלים לאותו היום.לדעת לפני מה הוא עומד-אם יש אירוע או ארוחה במסעדה,אם הוא נעדר רוב שעות היום מהבית ונמצא כל הזמן בישיבות ועוד.אם אנחנו מתכננים מראש אנחנו יכולים להיערך בהתאם לצרכינו ולכן גם לעמוד בציפיות שהצבנו לנו. הכי חשוב למצוא דרך לאכול נכון,ואם המאמץ להכין את האוכל קשה לנו מדיי למצוא תחליפים בריאים ודלי קלוריות.כדי שהנושא לא יהווה תירוץ.אומגה 3חומצות השומן מקבוצת אומגה 3 הכרחיות לתפקוד האופטימאלי של כל תא בגופנו.הן אחראיות על ייצור חומרים המאזנים תהליכים רבים בגופנו-לחץ דם,טמפרטורת הגוף,דלקות,קרישת דם, אלרגיות,יצור הורמונים מניעת אוסטיאופורוזיס,חמצבי רוח ודכאונות ועוד.לקבלת אומגה 3 -דגי ים קרים,אצות וצמחי ים,אבוקדו,שמן פשתן,אגוזי מלך,זרעי פשתן.בחיי היום יום עלינו לחשוב על גופנו כמכונה שצריך לשמור עליה ולהשקיע,במטרה לשרת אותנו כמה שיותר זמן ובצורה היעילה ביותר.
מרכז-טל המנוהל ע"י איריס כספי וטלי סורוז'ין
mercaz-tal@co.il
mercaz-tal@co.il