מרק בורשט רומני של אמא שלי מבושל בסיר קדירה עמוק הוא המאכל האהוב עלי ועל ילדי!
המרק מזכיר לי את הילדות ומעלה בי זכרונות של בית חורפי חם ונעים.
חיכינו לימי החורף כדי להתענג על קערת מרק אדום רותח כשבתוכו שוחים ורניקעס ממולאים בתפוחי אדמה ועטופים בבצל מטוגן. או….הטעם פשוט נפלא ובאותם רגעים, סביב השולחן שלנו היו מתרחשים ניסים. כולנו אהבנו את הטעם הנפלא של הבורשט, עצם המוח שהיינו רבים מי יקבל אותה הפעם, והורניקעס העטופים בבצל מקורמל שהיו ספורים והיינו מחלקים אותם בינינו שווה בשווה למורת רוחה של אימי, יש מספיק לכולם! איך שהוא תמיד הם נגמרו בתום הארוחה.
באותם רגעים האווירה היתה תמיד מיוחדת, נעימה וחמימה. אבא שלי נהג לספר לנו את סיפורי המכולת, אחותי תמיד היתה מספרת על כל הילדים הכי מצחיקים שהיו לה בכיתה והשימחה היתה גדולה. ואמא שלי? אמא היתה הכי מאושרת שאפשר, נהנתה מכך שכולנו מאושרים והתענגה על המחמאות שהפעם המרק יצא אדום יותר וטעים יותר משנה שעברה….כן, בורשט אכלנו רק פעם בשנה…אולי בשל העובדה שהיתה ניצולת שואה, ואולי לא. בכל מקרה, בורשט רק פעם בשנה!
המרק עשיר בטעמים יש לו צבע אדום חזק וטעמו נפלא! מומלץ להגיש את המרק עם ורניקעס ממולאים בתפוחי אדמה ועליהם בצל מטוגן ומקורמל.
מצרכים למרק:
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות, 2 עצמות מוח, 5 סלקים אדומים, 2 גזרים, 4 שיני שום, שורש סלרי עם העלים, שורש פטרוזיליה, צרור עלי פטרוזיליה, כף סוכר, חצי לימון סחוט, כפית מלח, פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף.
שוטפים את הבשר מתחת לברז ומרתיחים אותו בסיר לאחר הרתיחה, שופכים את הנוזלים.
קולפים בקולפן שוויצרי את כל הירקות וחותכים אותם לרבעים (סלק אחד מגרדים בפומפיה גסה), שוטפים היטב את עלי הסלרי ומכניסים את כל הירקות הקלופים והחתוכים לסיר קדירה גדול.
מוסיפים לסיר כ 3 ליטרים של מים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר לסיר.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ומוסיפים סוכר, פלפל שחור, מלח אבקת מרק ואת השום הקצוץ.
סוחטים את הלימון ב סוחט לימונים נירוסטה ומוסיפים לסיר. מוסיפים בשלב זה גם צרור פטרוזיליה נקי ושלם.
מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
את המרק מגישים בקעריות עמוקות ומגישים עם ורניקעס עטופים בבצל מטוגן.
את המתכון הסודי לורניקעס אשאיר לפעם הבאה…
בתאבון.
עפרה אמיר
קונים בקליק כלי בית אונליין
https://www.konimbeclick.co.il/