נורות לד יכולות להיות משולבות בתוך ספוטים, נברשות או פרופילי תאורה. מבין האפשרויות הקיימות, השילוב של נורות הלד בתוך פרופיל תאורה הוא ללא ספק האלגנטי ביותר. הסיבה לכך היא שנורות הלד ממילא מתאפיינות בעובי דק ובכך שאפשר לשלב אותן בתוך הפרופיל בלי שהן ישתלטו על העיצוב החיצוני. אבל במקביל, אותן נורות לד קטנות מגיעות להספק גבוה ויכולות להאיר את כל חלל הפנים של הבית.
תצורות של פרופיל תאורה
פרופיל תאורה מיוצר בדרך כלל מאלומיניום והוא מתכתב עם המאפיינים של סגנון עיצוב מודרני. עם זאת, ניתן להשיג פרופיל תאורה כזה במגוון תצורות כגון עם כיסוי שקוף, חלבי או כיסוי חלבי-לבן. אחרי שבוחרים את הכיסוי, מחליטים איך להשתמש בפרופיל התאורה ואיפה להתקין אותו. בכל מקרה, נורות הלד מחזיקות מעמד זמן רב והתצורה של פרופיל תאורה חוסכת בהוצאות.
מיקומים להתקנת פרופיל תאורה לד
היתרון של פרופיל תאורה לד הוא שכאמור ניתן להתקין אותו פחות או יותר בכל מקום בבית. פרופיל לתאורת לד יכול להיות גלוי או נסתר. אנו צריכים לחשוב על מיקומו ועל מהותו ותפקידו בחלל שלנו. לאחר מכן יש לחשוב על השפה העיצובית שלו, אשר צריכה לדבר עם השפה העיצובית של החלל שבחרנו. על קצה המזלג, ניתן להזכיר אפשרויות כגון התקנה שלו על הקיר, על הרצפה, בחיבור שבין הרצפה והקיר, בתוך הקיר עצמו או בקו האפס של הרצפה. אם מתלבטים בין האופציות, ניתן לערב יועץ תאורה ולשאוב השראה מקטלוגים מעולם העיצוב.
פרופיל תאורה כאלטרנטיבה לגופי תאורה אחרים
פרופיל תאורה לד מצליח לשלב בין יתרונות אסתטיים ופונקציונאליים. הוא נראה נהדר, הוא מאיר את כל חלל הפנים של הבית והוא חוסך במקום. אבל לצד כל היתרונות הללו, אחד היתרונות שהכי כדאי לזכור, הוא כי ניתן להשתמש בו בתור אלטרנטיבה לגופי תאורה אחרים - כמו למשל במקרים שבהם לא ניתן ליישם גופי תאורת לדים רגילים.
יישומים של פרופיל תאורה
פרופיל תאורה יכול להתאים גם לבית וגם למגוון רחב של מקומות נוספים. מלבד משרדים, הוא משמש כתאורה חיצונית או נסתרת, תלויה או שקועה ועם פס לדים רחב או צר. כמו כן, פרופיל תאורה יכול להתאים גם עבור ארונות בגדים ולשמש בתור תאורת מדף בחנויות ואולמות תצוגה. בכל אחד מהמקומות האלה, נורות הלדים שומרות על מעמדן כפתרון נוח וידידותי לסביבה. כמו כן תאורת הלד חזקה יותר מתאורה רגילה ולכן כיום רוב האנשים נוטים להשתמש בתאורת לד.
יוסי ארד